avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Demisie ONG - cum se inregistreaza la judecatorie?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Demisie ONG - cum se inregistreaza la judecatorie?

Buna ziua. Sunt membru fondator, vicepresedinte si reprezentant legal al unui ONG - asociatie nonprofit (NU asociatie proprietari). Demisia mea din aceste functii a fost predata secretarului si presedintelui, care au luat la cunostinta insa nu a produs efectele dorite.

Cum pot face ca demisia sa fie inregistrata la judecatorie si sa fiu radiata din Registrul asociatiilor si fundatiilor? Stie cineva procedura? ONG ul nu mai are activitate si nici nu vor fi adusi membri noi...
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:07, 10 Aprilie 2016
Din moment ce ati depus in scris hotararea dumneavoastra de a renunta la functie dar si la calitatea de membru de la data de ...si aveti dovada/numar de inrgistrare ca v-au preluat-o, dumneavoastra nu mai aveti ce sa faceti. De acum e obligatia lor sa faca pasii de a completa numarul minim de 3 membrii si de a inregistra noua structura de conducere la judecatorie sau de a lichida ong-ul. Si chiar nu aveti niciun drept sa va amestecati in treaba asta.
Va multumesc pentru raspuns. Nu ma simt deloc lamurita. Ar trebui sa depun copie dupa demisie si la judecatorie? Ce se intampla daca consiliul de conducere ramas nici nu lichideaza asociatia si nici nu completeaza numarul de membri? Caz in care eu raman in continuare inscrisa in Registul asociatiilor??

Multumesc.
Dumneavoastra nu mai aveti treaba cu acel ong si, pe de alta parte, pasii pe care ar trebui sa-i faca ong-ul, doar el trebuie sa-i faca prin reprezentantii sai si atat. Aveti acea hartie inregistrata la conducerea ong-ului care dovedeste ca nu mai aveti treaba cu el de la data respectiva.
Daca ONG-ul refuza expres sa opereze modificarile in RAF sau desi nu refuza expres, nu o face, trebuie sa fie actionat in instanta de cel demisionat, pentru a fi obligat prin instanta sa opereze modificarea... Este un interes clar al oricarui fost membru al unui organ de conducere - mai ales fost reprezentant legal - sa nu mai figureze astfel in RAF, ca se poate trezi citat in instanta sau cu Politia la usa si pus in situatia de a demonstra ca nu mai e reprezentant legal desi asa figureza in RAF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare filiala ong amalia_cojocaru amalia_cojocaru Buna ziua, am o mare nelamurire. Am infiintat acum cativa ani, in 2007, un ONG in judetul Gorj in orasul natal, de care nu m-am putut ocupa tocmai petru ca ... (vezi toată discuția)
Modificare act constitutiv ong CDGabriela CDGabriela Buna ziua ! As dori sa va supun atentiei urmatoarea situatie : Un ONG ( Asociatie de dezvotare intercomunitara alcatuita din mai multe comune ) a mentionat ... (vezi toată discuția)
Copie statut asociatie umanitara familistu familistu buna ziua pot solicita tribunalului o copie a statutului unei asociatii umanitare. nu am nici o legatura cu aceea asociatie. multumesc (vezi toată discuția)