avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Renuntare la suma cu care si-a creditat firma ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Renuntare la suma cu care si-a creditat firma asociatul unic

Un asociat unic intr-o societate la inceput (aproximativ un an), obiect de activitate transporturi de marfa, doreste sa renunte la creditarea catre firma, pentru a nu inchide anul cu pierdere
Motivul il reprezinta incheierea unor viitoare contracte de leasing, fonduri nerambursabile, etc unde se cere profit.
Ce documente ar trebui sa aiba la baza nota 4551=7588 - cu suma care se doreste a nu se mai recupera din firma de catre asociat.
Mentionez ca societatea are clienti externi (UE) iar cheltuieli nejutificate nu este cazul pentru a fi reinterpretata aceasta renuntare
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 20:28, 28 Ianuarie 2016
Nu se poate pentru ca acea valoare nu este de natura veniturilot obtinute din activitatea curenta autorizata a firmei si nici a altor venituri impozabile. Acela e un drept al asociatului care a imprumutat firma si mai devreme sau mai tarziu, va trebui sa si-l recupereze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituire rezerve liliigretz liliigretz Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti, se pot constitui \\"alte rezerve\\" 1068 din \\"asociati-conturi curente\\" 4551 printr-o hotarare AGA ? Daca raspunsul e DA, ... (vezi toată discuția)
Renuntare la creanta tikuca tikuca La o societate IMM contul 4551 se poate inchide pe baza unei decizii a asociatului unic, in care stabileste ca renunta la creanta lui fata de societate. In ... (vezi toată discuția)
Bilant lichidare roxdan roxdan Cum as putea inchide urmatoarele ct. si care ar fi imp.pe lichidare de plata?: ct.1012(CR) = 1000 ct.1061(CR) = 88 ct. 1171(DB) = 2410.39 ct.121(DB) ... (vezi toată discuția)