avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1366 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Alegere executiv, partid politic
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Alegere executiv, partid politic

Noua lege a partidelor politice este destul de "cetoasa". Nu ca ar fi rau faptul ca nu a reglementat anumite lucruri si le a lasat la "latitudinea" membrilor, dar ma intreb daca nu exista totusi niste "chichite" ascunse pe undeva prin alte legi, desi nu ar trebui, din moment ce "partidele" au o lege speciala, dedicata.

Intrebarea ar fi asta :
Exista vre o obligatie ca doar Adunarea generala sa aleaga executivul ?
Daca da, respectand principiul simetriei ar fi normal ca doar Adunarea generala sa ii si poata demite.

Se poate ca, daca peste 50 % + 1 din membrii partidului se aduna "ad hoc", fara a fi convocati (deci fara a fi o adunare generala, caci o adunare generala neconvocata este considerata nula) sa ia decizii pe care le ar putea lua o adunare generala ? Pentru ca, de fapt, 50 % + 1 sunt majoritatea, ca sunt convocati sau nu, doar faptul ca sunt prezenti si vor sa ia o decizie nu ar trebui sa constituie un impediment.
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2016
marco_se, utilizator

Alte discuții în legătură

Convocare ca si membru c.e. a a.g. bloc netinuta in 2020 pana astazi adrianm5 adrianm5 Sunt membru in comitetul executiv al unei asociatii de proprietari care nu a convocat adunarea generala anuala pentru 2020. Premise: - Am citit integral ... (vezi toată discuția)
Cum se convoaca o adunare generala a asociatilor mariamem mariamem cum pot sa convoc o adunare generala a asociatilor? exista o procedura legala sau pur si simplu cer directiunii acest lucru? daca puteti va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Presedinte papagal58 papagal58 Buna dimineata, Am si eu o nedumerire. Asa ca peste tot , si noi avem problemele noastre in Asociatie. Cum alegem un nou presedinte , daca cei 20% ... (vezi toată discuția)