Ce trebuie sa fac in urmatorul caz patit :
persoana cu handicap ma pensionez pe caz de boala cu o anumita vechime obtin punctaj din oficiu si dupa 3 luni mai adaug ca si stagiu si faculatatea si mi se scad ani din oficiu ??? cu durata anilor adaugati cea ce duce la micsorarea pensie care se face in luna urmataore . Analizand legea pensilor constat ca nu trebuia sa-mi scada nici ani din oficiu nici pensia , ma duc la casa de pensi si aici dupa delungi dezbateri se constata ca am dreptate dar nu se rezolva problema invocand sistemul informatic si asta e de un an jumate .
Oare chiar nu se poate sau e rea vointa din partea angajatilor casei de pensi :frantic:
care este solutia pentru a indrepta nedrepatatea ??????
Rectificare:
Veti ramane cu acelasi cuantum de pensie pana cand punctajul mediu anual al pensiei de limita de varsta x valoarea punctulului de pensie o va depasi pe cea in plata.
Punctajul mediu anual al pensiei de limita de varsta va ramane cel valabil.
In schimb cuantumul pensiei va ramane cel in plata.
Cuantumul pensiei in plata nu va mai rezultata(nu va mai avea legatura cu) din inmultirea punctajului mediu anual cu valoarea punctului de pensie.
Recalculare pensie
milucarmen
Buna ziua, am iesit la pensie conform art. 79, alin. 1, lit. b) din Legea nr. 263/2010 si vreau sa stiu daca se recalculeaza pensia dupa limita de varsta sau ... (vezi toată discuția)