avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea probleme
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

probleme


buna ziua! exista vreo lege care sa oblige proprietarii de apartamente in care nu locuieste nimeni sa le incalzeasca iarna? mentionez ca locuiesc in apartament la et.2 si nu am vecini nici sub,nici sus ,nici alaturi si e foarte greu cu igrasia ,sa numai zic de factura la gaz. imi distrug sanatatea si apartamentul. multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:57, 26 Ianuarie 2016
Buna ziua,
Nu exista nici o lege in acest sens.
Legea nr 230/2007 prevede
Art. 14. -Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala. Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.

Art. 17. -Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoacadaune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament sau spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile sau sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.

Art. 18. -In cazurile in care, in cladirile de locuinte, unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiintasi sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari sau chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.


Trebuie asigurate cerintele esentiale de calitate in constructii, prevazute la art. 5 din Legea nr. 10/1995 privind calitatea in constructii, cu modificarile ulterioare. (identice cu cele din Anexa la Directiva Consiliului 89/106/CEE privind constructiile
Standardul SR 1907-2:1997 Instalatii de incalzire. Necesarul de caldura de calcul.
Temperaturi interioare conventionale de calcul
1.1 Standardul stabileste temperaturile interioare conventionale de calcul pentru determinarea necesarului de caldura de calcul al cladirilor.
2.1 In Tabelul 1 se prevad temperaturile interioare conventionale de calcul pentru locuinte astfel: camere de locuit şi holuri 20oC, vestibuluri 18oC, camere pentu baie, duşuri 22oC, bucătării 18oC.


In analiza spetei,trebuie avut in vedere si pozitia apartamentului
Daca la dv in apartament sunt prezente urme de igrasie,este necesar sa verificati temeinic etanseitatea ferestrelor,daca peretii sunt izolati pe exterior,aerisirea apartamentului si alti facori care genereaza si favorizeaza aparitia igrasiei,condensului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalzire apartament socrati socrati buna ziua! exista vreo lege care sa oblige proprietarii de apartamente in care nu locuieste nimeni sa le incalzeasca iarna? mentionez ca locuiesc in ... (vezi toată discuția)
Incalzire apartament socrati socrati buna ziua! exista vreo lege care sa oblige proprietarii de apartamente in care nu locuieste nimeni sa le incalzeasca iarna? mentionez ca locuiesc in ... (vezi toată discuția)
Incalzire ap. nelocuit mirusaby mirusaby Buna ziua, am primit la asoc. o adresa prin care un locatar cere ca asoc. sa-i rezolve problema cu vecinul de desupt , care nu locuieste in ap. iar cel de ... (vezi toată discuția)