avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Continuitate indemnizatie crestere al 2-lea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Continuitate indemnizatie crestere al 2-lea copil

In data de 20 iunie 2016 copilul face 2 ani, deci ar trebui sa reiau activitatea pe 20 mai 2016. Sunt insarcinata si voi naste pe 31 iulie 2016. Voi face cerere de incetare concediu pe 20 mai si in aceeasi zi voi veni cu concediu pre-natal. Cum procedez cu actele? Cei de la firma nu imi pot calcula ultimele 12 luni pentru ca nu au dupa ce (Veniturile mele sunt la primarie). Ce fac in acest sens?
Multumesc!
Daca sotul intra in concediu crestere copil in 20 mai pentru o luna, influenteaza aceasta faptul ca eu in acelasi timp sunt in pre-natal pentru al 2 copil?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:49, 27 Ianuarie 2016
In acest caz indemnizatia pentru al 2-lea copil va fi 85% din indemnizatia pentru primul copil sau va fi aceeasi ca la primul copil?
Multumesc!
1. Dupa ce se termina CCC1 reluati activitatea si intrati in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).

2. In luna a 24-a tatal poate intra in CCC1 pentru luna chiar daca dvs. veti fi in concediu de maternitate.

3. - Dupa ce se termina concediul de maternitate puteti intra in CCC2.
- Procedati asa cum ati procedat cand ati intrat in CCC1.

4. - Indemnizatia pentru CCC2 se va calcula 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
- In aceste venituri intra veniturile din indemnizatia pentru CCC1 si veniturile din indemnizatia pentru concediul de maternitate.
- Adeverinta cu veniturile din CCC1 o completeaza AJPIS iar adeverinta cu veniturile din concediul de maternitate o completeaza angajatorul.
- Este posibil ca indemnziatia pentru CCC2 sa fie mai mica decat cea de la CCC1 dar nu poate fi mai mica de 600 lei lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie cic pal erzsebet pal erzsebet In legatura cu Legea prenatal sau postnanal: Daca o mama e la cresterea copilului pina la varsta de 2 ani,care ... (vezi toată discuția)
Plata indemnizatie bebe 2 byanca1984ro byanca1984ro Buna ziua. In iunie 2014 am nascut bebe 1, in mai trebuie sa ma intorc la munca din CCC 1 dar atunci voi fi insarcinta in 7 luni, urmand sa nasc in august bebe ... (vezi toată discuția)
Continuitate indemnizatie crestere pentru al 2 lea copil micutza_girl18 micutza_girl18 Buna ziua!Numele meu este Ana am un baietel de 10 luni,am indemnizatiie 1120 lei si am vrea sa mai facem un bebel sa merg in continuitate indemnizatie crestere ... (vezi toată discuția)