Buna ziua, as avea urmatoarea intrebare : daca eu sunt in tara si sotia in strainatate , exista posibilitatea de a divorta la notar ( prin procura sau alte mijloace juridice ) ? Multumesc.
Divortul la notar presupune prezenta ambelor parti. Daca reuseste sa vina in tara sa depuneti actele la notar si apoi când vi se acorda termenul de prezentare exista posibilitatea sa divortati si la notar.
In caz contrar, trebuie sa introduceti o actiune in instanta la judecatoria de la ultimul domiciliu comun iar sotia sa trimita un inscris autentic din care sa rezulte ca este de acord cu actiunea de divort introdusa de dvs si cu solutionarea cererilor accesorii gen numele purtat dupa desfacerea casatoriei,etc
Nu știu dacă va ajuta,dar va poate da procura numai când depuneti actele la notar, după ce trec cele 30 de zile, vă trebui sa va prezentați impreuna.
Poate ea se poate deplasa o data.
Cum v-ati casatorit, asa divortati pe cale administrativa. Daca la cununia mea nu putea veni Gigel sa-mi promita dragoste eterna in numele lui Ion... atunci Gigel nu poate veni ca reprezentant nici la divort.
Dar... puteti depune cererea comuna prin mandatar. De divortat divortati in persoana. Ca la cununie.