avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in lipsa uneia dintre parti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in lipsa uneia dintre parti

Buna ziua, as avea urmatoarea intrebare : daca eu sunt in tara si sotia in strainatate , exista posibilitatea de a divorta la notar ( prin procura sau alte mijloace juridice ) ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 21:45, 27 Ianuarie 2016
Pentru divortul la notar este necesara prezenta ambelor parti. Va trebui sa va adresati instantei de judecata.
Divortul la notar presupune prezenta ambelor parti. Daca reuseste sa vina in tara sa depuneti actele la notar si apoi când vi se acorda termenul de prezentare exista posibilitatea sa divortati si la notar.
In caz contrar, trebuie sa introduceti o actiune in instanta la judecatoria de la ultimul domiciliu comun iar sotia sa trimita un inscris autentic din care sa rezulte ca este de acord cu actiunea de divort introdusa de dvs si cu solutionarea cererilor accesorii gen numele purtat dupa desfacerea casatoriei,etc
Legea nu a prevazut reprezentarea la divort decât la instanta , nu și la notar.

Deci,la notar trebuie sa va prezentați ambii soti în mod obligatoriu.
Nu știu dacă va ajuta,dar va poate da procura numai când depuneti actele la notar, după ce trec cele 30 de zile, vă trebui sa va prezentați impreuna.
Poate ea se poate deplasa o data.
Cum v-ati casatorit, asa divortati pe cale administrativa. Daca la cununia mea nu putea veni Gigel sa-mi promita dragoste eterna in numele lui Ion... atunci Gigel nu poate veni ca reprezentant nici la divort.
Dar... puteti depune cererea comuna prin mandatar. De divortat divortati in persoana. Ca la cununie.

Alte discuții în legătură

Divort cand nici unul dintre soti nu se afla in tara Kati Ecaterina Kati Ecaterina Ne-am casatorit in Romania, am plecat din tara iar acum eu vreau sa divortez. Nu ma pot intoarce in tara pt a ma ocupa personal de divort, ii voi face mamei o ... (vezi toată discuția)
Divort de la distanta claudiu dan Arghius claudiu dan Arghius sunt despartit in fapt de sotia mea din anul 2006.Avem in comun doi copii care sunt coinstienti de faptul ca nu vom mai fi impreuna.Copii au peste 16 ani. In ... (vezi toată discuția)
Divort prin acordul partilor ileana1 ileana1 am o prietena plecata in Anglia,sotul ei este tot acolo;nu mai sunt impreuna,stau de ceva vreme separat;nu au copii,nu au bunuri de impartit.Vor sa ... (vezi toată discuția)