avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli judiciare avansate de stat- cand si unde se ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli judiciare avansate de stat- cand si unde se achita?

Buna ziua,

Maine am stabilit primul termen de judecata si pe rechizitoriu scrie ca in baza articolului 274 aliniat 1 sunt obligat la plata cheltuielilor de judiciare avansate de stat in cuantum de 230 lei. Cand trebuie sa platesc aceste cheltuieli? Maine va trebui sa ma duc cu ceva ca am platit sau dupa ce se va da o sentinta?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Constantin Maria , utilizator 16:09, 24 Octombrie 2019
Buna seara,
Instanta de fond a stabilit cheltuieli judiciare catre stat conform art.272 și art.274 alin.2. CPP. Aceasta hotarare a fost atacata la Curtea de Apel unde a sentinta finala a fost de incetare a procesului penal în baza art. 396 alin.6 raportat la art.16 alin.1 lit.f) Cod procedură penală.
Cheltuielile judiciare catre stat inaintate de instanta de fond conform art 274 se mai achita sau nu, daca inculpatul nu a fost condamnat?

Totodata, in cazul unei plangeri penale inchise prin Ordonanta de clasare, fiind inaintata plangere de neincepere/netrimitere in judecata la judecatorul de camera preliminara, se achita sau nu cheltuielile judiciare catre stat date de către parchet sau doar cele date de hotararea definitiva a judecatoriei?

Acest termen de 3 luni in care se poate depune recipisa de plata nu trebuie respectat de instanta?

Am avut o plangere de neincepere/netrimitere in judecata care a fost respinsa ca nefondata in data de 18.10.2016. Astazi, 02.11.2016 am primit de la ANAF aviz de plata ca figurez cu obligatii de plata reprezentand cheltuieli judiciare cf. hotararii penale din data de 18.10.2016.
Nu este totusi un abuz faptul ca a doua zi a fost trimisa la ANAF aceasta incheiere?
In cazul in care persoana care trebuie sa achite cheltuielile de judecata nu are domiciliul mentionat in buletin in Bucuresti, insa cauza a fost judecata de catre Judecatoria Sector 6, cheltuielile de judecata nu se pot achita la ANAF in Bucuresti, ci doar in orasul de domiciliu al persoanei?
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2019
mi12, utilizator
In cazul in care la scurt timp de la ramanerea definitiva a hotararii penale ( contestatie la masura arestului), primesc somatie de la anaf, cu titlul executoriu in care se mentioneaza ca trebuie sa fac plata in 15 zile, desi nu au expirat cele 3 luni , fac contestatie impotriva acesteia la instanta sau le trimit o adresa cu trimitere la acest articol?

Va multumesc.
Bună ziua. Daca astazi am primit pronunțare la camera preliminară si ma pus la plata de 150 lei .Eu am handicap accentuat.pot face ceva pentru anularea sumei.hotărârea este definitivă .mai pot face ceva.pe penal.
Buna ziua,Mai am vreo cale de atac.?.

Maine am stabilit primul termen de judecata si pe rechizitoriu scrie ca in baza articolului 274 aliniat 1 sunt obligat la plata cheltuielilor de judiciare avansate de stat in cuantum de 230 lei. Cand trebuie sa platesc aceste cheltuieli? Maine va trebui sa ma duc cu ceva ca am platit sau dupa ce se va da o sentinta?

Multumesc.

Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2019
Constantin Maria, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire plata cheltuieli judiciare catre stat Sorinel1 Sorinel1 In temeiul art. 275 alin .2 lit . b c.pr.pen., se stabilesc cheltuieli juridiciare catre stat , in suma de 80 de lei , in sarcina lu . . . Cui sau unde ... (vezi toată discuția)
Am plătit amenda penală, mai de plată cheltuielile de judecată. când pot susține examenul pentru pentru permis? sosoZup sosoZup Buna ziua! As dori sa stiu daca am dreptul de a sustine examenul auto dupa 6 luni de la plata amenzii penale sau de la plata amenzii si a cheltuielilor de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli judiciare catre stat- unde se achita, termen, procedura dany2015 dany2015 Buna seara,am o rugaminte sa imi raspunda si mie cine poate,sotului meu in urma unu proces penal i s-au dat o anumita suma de plata fiind cheltuieli ... (vezi toată discuția)