avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Cval. taxe suportate de angajator pt/la salariu minim ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Cval. taxe suportate de angajator pt/la salariu minim pe economie

Ce taxe (si respectiv cu ce cval) trebuiesc achitate de catre angajator, pt un salariu minim pe economie ? Multumesc (tuturor) anticipat pt raspunsuri. :( Cu stima,
Cel mai recent răspuns: laur ica paulina , utilizator 19:41, 27 Ianuarie 2016
"Cotele de contributie de asigurări sociale pentru 2016 vor fi, potrivit bugetului asigurărilor sociale, aprobat prin Legea nr. 340/2015, publicată în Monitorul Oficial nr. 942 din 19 decembrie:
- 26,3% pentru condiții normale de muncă, din care 10,5% pentru contribuția individuală și 15,8% pentru contribuția datorată de angajator;
- 31,3% pentru condiții deosebite de muncă, din care 10,5% pentru contribuția individuală și 20,8% pentru contribuția datorată de angajator;
- 36,3% pentru condiții speciale de muncă și pentru alte condiții de muncă, din care 10,5% pentru contribuția individuală și 25,8% pentru contribuția datorată de angajator.

În ceea ce privește contribuțiile la șomaj, acestea sunt stabilite la nivelul de:
- 0,5% - contribuția datorată de angajatori;
- 0,5% - contribuția individuală.

Sănătate
În ceea ce privește CASS, Legea nr. 339/2015, referitoare la bugetul de stat pentru 2016, publicată în Monitorul Oficial nr. 941, din 19 decembrie menține nivelul contribuției la sănătate la nivelul din 2015, și anume:
- 5,5% pentru contribuția individuală;
- 5,2% pentru contribuția datorată de angajator

De asemenea, contribuția pentru concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate este și ea aceeași ca anul până acum, de 0,85%."
www.avocatnet.ro/content/art...

Contributia angajatorilor la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale : 0,25%

Contribuţia de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale - in functie de codul CAEN al activitatii principale a unei firme se calculeaza.

Mod calcul salariu minim :
[ link extern ]
freelis, mii de multumiri. :wave:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare in contabilitate certificat medical, accident de munca simoichim simoichim care sunt notele contabile aferente unui certificat medical accident de munca atunci cand este platit din FAAMBP? Care sunt contributiile angajatorului si cele ... (vezi toată discuția)
Declaratia 200 alina_gorgan alina_gorgan Buna ziua. Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare; sunt PFA profesie liberală si în declaratia 200 privinf veniturile realizate am o rubrică ... (vezi toată discuția)
Buna aselajusto aselajusto as dori sa ma angajez la o firma cu jumatate de norma (4 ore /zi), dar mi sa adus la cunostinta ca au de platit dupa mine contributiile 4oo ron, o cunostinta ... (vezi toată discuția)