avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Autorizatie ISU privind securitatea la incendiu
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Autorizatie ISU privind securitatea la incendiu

Bună ziua.

Am rugămintea să mă ajutați cu informație. Sunt în următoarea situație: Societatea al cărui Cadru Tehnic PSI sunt, este proprietar a 4 etaje dintr-o clădire cu un total de 8 nivele (P+7) construita undeva prin 1960. Noi dorim să obținem autorizatia ISU pentru securitate la incendiu. Ne lovim, în schimb, de nepăsarea celorlalți proprietari și suntem în imposibilitatea de a face acest lucru, deoarece autorizația se eliberează la nivel de clădire.

Ce mă interesează pe mine concret ar fi niște articole din actele normative care să mă susțină în discuțiile cu ceilalți proprietari, concrete, întrucât eu nu le-am putut găsi.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:15, 27 Ianuarie 2016
Reglementarea avizarii/autorizarii PSI este facuta de ord. 3/2011 iar categoriile de constructii care se supun avizarii sunt prevazute in HG 1739/2006 cu modif. ulterioare. Aceste doua acte normative ar trebui sa va clarifice.
Legea nr.307/ 2006 privind prevenirea si stingerea incendiilor mentioneaza:
-art.19 Administratorul sau conducătorul instituţiei, după caz, are următoarele obligaţii principale:
c) să solicite şi să obţină avizele şi autorizaţiile de securitate la incendiu, prevăzute de lege, şi să asigure respectarea condiţiilor care au stat la baza eliberării acestora; în cazul anulării avizelor ori a autorizaţiilor, să dispună imediat sistarea lucrărilor de construcţii sau oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor respective;
-art. 20 Persoanele fizice, asociaţiile familiale sau persoanele juridice care deţin părţi din acelaşi imobil trebuie să colaboreze pentru îndeplinirea obligaţiilor ce le revin din prezenta lege, în vederea asigurării măsurilor de apărare împotriva incendiilor pentru întregul imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aviz isu cristian A. cristian A. Buna ziua. Am inchiriat un spatiu de 30mp pentru un cabinet de intretinere corporala , intr-o cladire p+2,in care cladire,la parter,exista un magazin care ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea obtinerii avizului / autorizatiei de la i.s.u. drgs1 drgs1 O societate comerciala detine in proprietate 2 spatii comerciale situate la parterul unor blocuri. Unul dintre spatii are o suprafata de aprox. 55MP este ... (vezi toată discuția)
Autorizatie isu cort evenimente amaliaciobanu amaliaciobanu buna ziua -pentru corturile mobile (schelet aluminiu si prelata care se poate deschide pe orice latura)este necesara autorizatie ISU? -cum se obtine ... (vezi toată discuția)