avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... coproprietara refuza plata sultei stabilite la tribunal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

coproprietara refuza plata sultei stabilite la tribunal

In urma unui proces s-a emis hotarare judecatoreasca prin care s-a stabilit situatia celor 2 coproprietari ai unui imobil la curte.In speta, eu si mama adoptiva, ambele mostenind imobilul dupa tata/sot in cote de 3/4 eu si 1/4 ea ca sotie supravietuitoare.Instanta a hotarat sa i se atribuie tot imobilul ei ca sa aiba unde locui, si sa-mi dea mie 3/4 din valoarea casei, adica 50.000. euro, in termen de 6 luni. Termenul expira in septembrie iar individa refuza orice plata refuza sa imi raspunda si sa vorbeasca cu mine, nu pot nici macar intra sa-mi iau lucrurile din camera mea.Ce pot face, trebuie sa ajung la executor judecatoresc sau sa fac alta actiune in instanta?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 12:04, 31 Iulie 2009
Luati legatura cu un executor judecatoresc.....se rezolva mai repede.
mergeti cu acea hotarare judecatoreasca la un executor judecatoresc .
aveti grija la termenul de prescriptie care este de 3 ani .
Incepeti executarea silita pentru respectarea obligatiilor stabilite prin sentinta civila.
Grabiti-va sa initiati procedura mentionata,:help: ca sa nu pierdeti drepturile castigate prin s.c.
Nu va puneti sperantele intr-un nou proces pentru ca riscati sa pierdeti fiind posibil sa se invoce autoritatea de lucru judecat.
Daca sustineti ca in septembrie 2009 se implinesc cei trei ani de cand s.c. a ramas definitiva, nu mai stati pe ganduri, actionati, de preferat, imediat (azi...)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O intrebare despre evacuarea unei persoane povestea pe scurt: ... Laon Laon O intrebare despre evacuarea unei persoane Povestea pe scurt: un apartament pe numele parintilor decedati, in care a locuit fratele meu si copiii (2) ai sai, ... (vezi toată discuția)
Partaj- sulta ionut c ionut c Cum se intra in posesia sultei? Trec acum si prin partaj,asa ca s-au facut 5 expertize,cea imobiliara fara lotizare, deci unul va ramane in casa (probabil ... (vezi toată discuția)
Plata sulta partaj - termen soseta16 soseta16 Buna ziua ! Apelez la dumnevoastra cu urmatoarea problema. Sunt in proces de partaj cu fostul sot si in urma ultimei hotarari sunt obligata la plata unei ... (vezi toată discuția)