avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Pretentii banca necuvenite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Pretentii banca necuvenite

In anul 2014 am contractat un credit de nevoi personale de la Reiffeisen Bank. In luna iunie 2015, prin refinantare cu un credit de la BCR, am rambursat anticipat toata suma creditului, existent la aceea data.
Azi am fost chemata la banmca Reiffeisen si mi s-a comunicat ca am de plata 5000 ron, ca eu nu am inchis contul de la ei, desi am achitat creditul.
Ce pot sa fac in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: katherina55 , utilizator 17:08, 7 Februarie 2016
Buna seara,
Cititi inca o data contractul cu Reiffeisen Bank.
E posibil sa nu aiba dreptate.
Cand ati refinantat, cei de la BCR nu v-au cerut dovada dovada inchideriic reditului de la RZB? Daca da, trebuie sa fie adresa la ei in dosar.
Administrarea contului este o clauza abuziva. Daca isi mentin pretentiile eu zic sa ii dati in judecata.
Eu înțeleg că doamna se referă la comisionul de administrare cont, datorat pentru contractul de deschidere de cont. S-a precizat clar că acel credit a fost deja refinațat ceea ce presupune că este achitat integral.

Ce legătură are cu contractul de credit și de unde până unde caracterul de clauză abuzivă a comisionului de administrare cont într-un contract de cont curent?

Comisionul de administrare este abuziv, într-un contract de credit, când OUG 50/2010 prevede expres că acest comision este permis? Fals!

Dacă ați semnat anexa privind costurile contractului de deschidere de cont, atunci cănd ați deschis contul, iar costtul era cel solicitat de bancă, trebuie să îl plătiți. Dacă l-au majorat fără să vă notifice cu 60 de zile înainte, nu îl datorați și cu o plângere la OPC rezolvați problema. Nu este abuziv însă, decât dacă în contractul de credit era asociat cu comisionul de administrare credit, ceea ce nu cred, fiind un contract semnat în 2014 nu are clauze abuzive sigur.
Va multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare card salarii partan ioan partan ioan Ieri, 30.01.2009 am primit un telefon din partea Reiffeisen bank, cum ca am intarziat cu rata la cardul de credit si ca pana la data de 15.02.2009 trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . am facut o refinatare de credit insa eu am folosit ... Alexion28 Alexion28 Buna ziua . Am facut o refinatare de credit insa eu am folosit bani pentru achizitii caznice… acum banca unde am facut refinatare ma instiintat ca în termen ... (vezi toată discuția)
Credit de la ifn cu dobândă 140%: 5.000 de lei împrumutați pentru 60 de luni, rată de 633 lei/lună. e legal să fie practicată astfel de dobândă? Andreii08 Andreii08 Buna ziua! Acum cinci luni am luat un credit online de la un IFN avand suma de 5000 de lei pe o perioada de 60 de luni, dobanda fiind de 140% iar suma de ... (vezi toată discuția)