avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Micsorare rata dobanda
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Micsorare rata dobanda

Buna ziua,
In 2006 am contractat la o banca un credit de nevoi pesronale cu ipoteca, cu dobanda fixa. Cu toate acestea, in 2007 banca mi-a comunicat majorarea dobanzii "fixe" datorita cresterii Euribor (desi in contractul de creditare nu se face nicio referire la modul de calcul al dobanzii, la Euribor sau la alti factori care ar putea sa determine variabilitatea dobanzii fixe). Incepand cu 2009 insa, euriborul scade, scade, scade ... si banca nimic. Imi comunica totusi la solicitarea mea de a reveni la dobanda stabilita initial ca deocamdata "analizeaza posibilitatea revizuirii favorabile a costurilor contractuale prin scaderea ratei dobanzii curente (...) in conditiile in care indicele ratei de dobanda euribor va inregistra in continuare o evolutie descrescatoare". Si sa mai mentionez ca Euribor la 3 luni a scazul de la 4.665% cat era la 02/01/2008 la ... 0.899% la 30.07.09 ... Tot banca imi comunica faptul ca vestea cea buna "va fi adusa la cunostinta clientilor printr-o notificare scrisa, anterior datei la care diminuarea ratei dobanzii curente ar urma sa devina efectiva" - adica nu se stie cand, poate niciodata ...
Intrebarea mea este: cum pot eu sa determin banca sa respecte contractul de creditare? S-a mai confruntat cineva cu aceasta situatie? A reusit cineva sa obtina vreo micsorare a ratei dobanzii?
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 12:41, 31 Iulie 2009
O mica reclamatie la Oficiul pentru Protectia Consumatorului cred ca ar rezolva problema.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Micsorare rata banca clodet clodet 1)cum pot sa-mi micsorez rata lunara pe care o am de dat la banca? (vezi toată discuția)
Dobanda conform oug 50/2010 maxia maxia Buna seara, Am incheiat un contract in [b]mai 2010 [/b]pentru un credit de refinantare ipotecar la o banca, in care dobanda se calcula astfel, conform ... (vezi toată discuția)
Scaderea euribor 6m doar la decizia creditorului magda_puiu magda_puiu In 2007 an incheiat un contract de credit ipotecar cu Domenia Credit, pentru 25.000 eur. Rata dobanzii este variabila in functie de EURIBOR 6m, la care se ... (vezi toată discuția)