avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Unde gasesc un dosar al Notariatului de Stat din 1979, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Unde gasesc un dosar al Notariatului de Stat din 1979, pe baza caruia am un Certif. de Mostenitor?

Strabunicului, Constantin C., meu Regimul Comunist i-a confiscat toate bunurile/proprietatile. Decedat în anul 1979, în Certificatul de Moştenitor după strabunicu’, apare unuicul bun imobil rămas: un loc de veci (etc. în Ploieşti), citez “dobîndit de defunct prin moştenire de la tatăl său ªtefan C. decedat de peste 60 de ani.”

M-ar interesa să vad dosarul/actele ce au stat la baza emiterii Certificatului de Mostenitor menţionat mai sus, acesta fiind emis de Notariatul de Stat Vălenii de Munte – PH, în anul 1979.

Întrebare:
Cum procedez? Unde găsesc acest dosar din 1979 în baza căruia s-a emis Certificatul de Mostenitor mentionat (ce-l deţin)?

Mă gîndesc că în piesele dosarului aş putea găsi alte acte ale bunurilor rămase după ªtefan C. către străbunicul meu, Constantin C. (imi trebuie pentru legile retocedărilor funciare/imobiliare).
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 20:20, 31 Iulie 2009
In Arhivele Notariatului de Stat care a incheiat actul iar pentru existenta unor drepturi de proprietate puteti verifica la Arhivele Statului.
Pe canicula asta, cred ca nu o sa va fie tocmai usor...:angry:
Arhivele Notariatului de stat sunt in localitatea resedinta de judet (in Ploiesti - Prahova) sau in localitatea unde a fost emis actul - Certif. de Mostenitor (Valeniie Munt- Prahova) ?
Sau unde anume se gasesc, la Camera Notarilor publici?
Mergeti la Camera Notarilor Publici Ploiesti si intrebati unde pot fi gasite Arhiva fostului Notariat de Stat., in speta arhiva celui care a emis certificatul de mostenitor..
Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
Dosarul pe care dvs il cautati se afla in str.Logofat Tautu nr.3 , Ploiesti!
[ link extern ]
MULT NOROC!
=D>
Cred ca mai repede va interesati aici :
Arhiva fostelor Notariate de Stat din judetul Prahova: Ploiesti, str. Prof. Ion Th. Grigore nr. 16, judetul Prahova, telefon: 0244-407541, telefon/fax: 0244-407542, e-mail: arhivasuccesoralaploiesti@yahoo.com
:)

Alte discuții în legătură

Acte c.a.p. c.a.p. caut acte din anii 1960 -1970 ale rudelor in com .Tatarani sau com Barcanesti Prahova . Unde gasesc Arhiva pt zonele acestea? (vezi toată discuția)
Mostenire nerecuperata alexis45 alexis45 Povestea incepe in 1916 cand decedeaza strabunicul meu si lasa mostenire un teren de 2400mp in orasul Baicoi Prahova la 6 descendenti.Eu ii mostenesc pe 2 ... (vezi toată discuția)
Certificatul de mostenitor real real In anul 1977 dupa decesul tatalui meu, Notariatul de Stat (la vremea aceea) a emis Certificatul de Mostenitor. In anul 1978, in baza Certificatului de ... (vezi toată discuția)