Strabunicului, Constantin C., meu Regimul Comunist i-a confiscat toate bunurile/proprietatile. Decedat în anul 1979, în Certificatul de Moştenitor după strabunicu’, apare unuicul bun imobil rămas: un loc de veci (etc. în Ploieşti), citez “dobîndit de defunct prin moştenire de la tatăl său ªtefan C. decedat de peste 60 de ani.”
M-ar interesa să vad dosarul/actele ce au stat la baza emiterii Certificatului de Mostenitor menţionat mai sus, acesta fiind emis de Notariatul de Stat Vălenii de Munte – PH, în anul 1979.
Întrebare:
Cum procedez? Unde găsesc acest dosar din 1979 în baza căruia s-a emis Certificatul de Mostenitor mentionat (ce-l deţin)?
Mă gîndesc că în piesele dosarului aş putea găsi alte acte ale bunurilor rămase după ªtefan C. către străbunicul meu, Constantin C. (imi trebuie pentru legile retocedărilor funciare/imobiliare).
Domnul doreste actele originale care au stat la baza dosarului succesoral....de multe ori aceste acte sunt distruse si nu se mai gasesc decat la arhivele nationale ale statului! In dosarul succesoral se gasesc numai CM-urile si eventual actele de identitate ale persoanelor respective , fiindca arhivele au fost "aerisite"!
Important oricum este ca stie adresele proprietatilor pe care le-au avut ascendentii! Fiindca acesta este de multe ori un impediment in a gasi documentele la arhive! cautarea dupa numele persoanei are zero sanse de reusita datoria volumului imens de documente! fara data actului si adresa exacta e foarte greu de gasit documentul de proprietate!B-)
Acte
c.a.p.
caut acte din anii 1960 -1970 ale rudelor in com .Tatarani sau com Barcanesti Prahova . Unde gasesc Arhiva pt zonele acestea? (vezi toată discuția)