avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce drept as avea asupra locuintei / pastrarii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce drept as avea asupra locuintei / pastrarii domiciliului

Buna seara, daca mama este asistenul meu personal (si nu isi face treaba), iar eu sunt persoana cu handicap, gradul 1 permanent si locuiesc in apartamentul mamei mele, iar ea doreste sa ma dea afara, ce solutii am sa evit asta pe cale legala?
Ea este singurul proprietar al apartamentului (3 camere), adresa de domiciliu o am trecuta acolo, acolo si locuiesc, stiu ca ma poate da afara doar prin ordin judecatoresc? Cum se obtine acest ordin? Ce sanse are sa il obtina? Eu nu am nicio putere in a ma "apara" de ea? Caut o cale legala care sa imi ofere siguranta zilei de maine in apartamentul respectiv, fie vorba si de dreptul la o camera. Daca vine acasa cand nu sunt eu si schimba incuietoarea, ce mai pot face? Astept raspunsuri la intrebarile mele, sper ca cineva sa ma poata lamurii. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:10, 29 Ianuarie 2016
Este simplu, in 2013 am facut cerere sa ii inchid contractul si m-am mutat, dar numai pentru o saptamana si ceva, deoarece cei de la asistenta sociala au cerut sa fim prezenti amandoi pentru a inchide contractul, iar cand am mers la ei, mama a lasat-o moale sa nu isi piatda banii si a zis ca ma lasa in pace, ma lasa sa stau acolo, nu mai are treaba cu mine. N-a tinut mult.
vedeti poate preia iubita aceasta sarcina de asistent personal.
Ii este posibil si fara calificarea necesara? Am inteles ca nu prea se poate..
[ link extern ] /
[ link extern ]
Vedeți poate va ajuta aceste materiale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt major dar student, mama ma poate da afara din casa ? darksideliar darksideliar daca am 25 ani, sunt la facultate anul 1 (m-am inscris acum), si adresa din buletin este cea unde locuiesc in prezent.. ma poate da mama afara din casa ? stiam ... (vezi toată discuția)
Drepturi locuinta jacquelline jacquelline Parintii unei prietene s-au despartit in anul 1988, pe cand ea avea 6 ani. Pana la divort, prietena mea si parintii au locuit intr-un apartament pe care tatal ... (vezi toată discuția)
Orice detaliu important va rog Marina1990 Marina1990 Buna ziua! Stau cu soacra, și fiul ei fiindu mi iubitul meu de 2 ani, într-un apartament cu 2 camere. Apartamentul este evident pe numele ei,al soacrei. ... (vezi toată discuția)