avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cumul functii presedinte si cenzor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cumul functii presedinte si cenzor

Buna seara,
Intr-o asociatie de 20 de apartamente, cu o medie lunara de 4 documente contabile si 2 angajati, este necesara numirea unui cenzor separat sau presedintele poate cumula si aceasta functie?
Presedintele nu este remunerat si nici aceasta noua atributie nu va fi, pentru a reduce cheltuielile la minim.

Multumesc pentru ajutor

Imi raspund singur, pentru ceilalti care cauta un raspuns, nu este posibil pentru ca membrii comitetului executiv din care face parte presedintele nu pot fi si cenzori.
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2016
Adriantot, moderator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:05, 28 Ianuarie 2016
Este similar cu separarea puterilor in stat: NU !
Este incompatibila prestarea concomitenta de catre aceiasi persoana,a responsabilitatii de presedinte de asociatie si de cenzor in cadrul aceleiasi asociatii de proprietari,avand in vedere ca presedintele de asociatie este facor decizional,pe cand cenzorul detine competenta verificarii si vizarii pentru legalitate a documentelor asociatiei de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt membru al unei asociatii de proprietari. din 2011 presedintele ... MihaiPaul56 MihaiPaul56 Sunt membru al unei asociatii de proprietari. Din 2011 presedintele asociatiei(in 2011 a fost reales) pana in prezent nu a organizat sedinte ale adunarii ... (vezi toată discuția)
Administratie Raileanu Eugenia Maria Raileanu Eugenia Maria Eu ca Presedinte de bloc cu 66 apartamente intreb, Pot sa administrez blocul cu ce ar trebui facut, Mentionez ca nu intocmesc listele de intretinere le ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari sorin46 sorin46 Sunt presedinte de asociatie si administrator, ce acte trebuie sa intocmesc pentru a preda legal asociatia? Sunt bolnav si nu ma mai pot ocupa de problemele ... (vezi toată discuția)