avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inregistrari in rjip pfa platitor de tva
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inregistrari in rjip pfa platitor de tva

cum se inregistreaza in registru de incasari si plati la un pfa platitor de tva ?
incasarile si platile cu tva cu tot ? la sfarsitul anului din total incasari si plati se scade tva din deconturi ?
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 17:25, 29 Ianuarie 2016
Potrivit Sectiunii a 2-a din Anexa la OMFP 170/2015,in RJIP se inregistreaza atat operatiunile in numerar,cat si cele efectuate prin contul curent de la banca,la valoarea prevazuta in documentele justificative,inclusiv TVA. Nu stiu la ce deconturi va referiti,insa la stabilirea venitului net anual trebuie sa se completeze Registrul de evidenta fiscala,modelul si continutul acestuia trebuiau aprobate prin OMFP conform art.48 alin. (9)din Codul fiscal pe anul 2015.Pana in prezent acest OMFP nu a fost emis. De aceea,cei care au fost platitori de TVA si intocmesc Declaratia 200 pe anul 2015 trebuie sa scada,atat la venituri ,cat si la cheltuieli(incepand cu 01 martie 2015,data intrarii in vigoare a acestui ordin) TVA-ul aferent incasarilor si platilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin 170/2015 - contabilitate partida simpla Rusty Rusty S-a publicat vreun Ordin referitor la Registrul de evidenta fiscala? In ordinul 170/2015 nu se mentioneaza nimic despre Registrul de evidenta ... (vezi toată discuția)
Inregistrari in registrul de incasari si plati contawest contawest Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu modul de completare registrul de incasari si plati 1. De exemplu am o ridicare de numerar de 2000 lei din banca o voi ... (vezi toată discuția)
Venitul brut include tva? tmarius1 tmarius1 Buna ziua, Sunt PFA cu norma de venit si platitor de TVA. Am inteles ca OUG 125 prevede ca in cazul ca depasesc un venit anual brut de 100.000 euro, sunt ... (vezi toată discuția)