avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... chiriasi rai de plata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

chiriasi rai de plata

buna ziua. am avut chiriasi in apartament ,iar ei nu si-au platit cheltuielile aferente timp de 4 luni. de chirie nu mai vorbesc suma se ridica la 1400 lei . dupa 3 luni am vrut sa-i evacuez , sa schimb yala dar ei au chemat politia care mi-a spus ca nu pot sa-i dau afara asa cum cred ca trebuie termen, hotarare judecatoreasca...
trebuie sa mentionez ca nu am avut contract cu ei , erau inscrisi doar in cartea de imobil a asociatiei.
in fata politiei si-au luat angajament verbal ca vor plati in tr-o saptamana dar dupa trei zile si-au adunat lucrurile si au disparut. la telefon nu imi raspund dar primesc mesaje cu injuraturi, blesteme etc.
pot sa-i dau in judecata ? am vreo sansa de castig de cauza ? mai mult pentru faptul ca ma sfideaza si sant convinsi ca nu le pot face nimic
astept sfaturi. multumesc
Cel mai recent răspuns: corinana , utilizator 19:59, 25 August 2009
Cum a ajuns sa fie implicata politia in aceasta treaba?
Si au incheiat vreun proces verbal cu aceasta ocazie?
nu s-a incheiat nici un proces verbal cand a venit politia, iar pe acestia inchipuiti-va tot chiriasii i-au chemat pentru ca am venit peste ei si am vrut sa-i dau afara , sa schimb yala
de amanat i-am amanat cu plata pentru ca stiti cum e, criza, pierderea locului de munca , promisiunea ca luna viitoare....
dar pana cand am mers acolo hotarata sa nu-i mai aman , pe urma am devenit o zgripturoaica , au facut un scandal monstruos am crezut ca iau si bataie la un moment dat. ce m-a deranjat cel mai mult ca politistii de la circa au venit fara sa-mi ceara acordul sa intre , totusi este oroprietatea mea, si au incercat sa ma intimideze , cu legi , articole...
iar dupa ce eu satula de scandal am parasit locuinta , avand promisiunea verbala ca vor platii cheltuielile,cei doi politisti de la circa au ramas in locuinta cu chiriasii, si probabil le-a spus ca nu pot sa le fac nimic fara un contract , pentru ca ei au si plecat fara sa-si mai onoreze promisiunea
Mi s-au parut foarte interesante si competente raspunsurile de la acest subiect, asa ca indraznesc sa va prezint si cazul meu. Eu am contract inregistrat la FISC, am primit cateva luni chiria OK, dar acum am ajuns in urmatoarea situatie: chiria neplatita de 2 luni, utilitatile de 5 luni, iar intretinerea de un an (ce-i drept, sume mici). Chiriasul nu raspunde la telefon, iar in rarele ocazii cand raspunde argumenteaza cu motive puerile de ce nu are bani sa plateasca. Cum procedez in continuare? Cui trebuie sa ma adresez pentru evacuare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am închiriat un apartament cu contract, dar nu am înscris în el valoarea reală a chiriei iar acum am probleme cu chiriașul. nu-l mai vreau acolo, ce pot să fac? pysy182003 pysy182003 buna ziua, am o mica-mare problema, am inchiriat un apartament, am facut contract de inchiriere intre noi- dar nu a fost inregistrat (nici la notar, nici la ... (vezi toată discuția)
Se considera.. jonelsorel jonelsorel fapta penala de inselaciune neindeplinirea obligatiei unui chirias de a-si plati cheltuielile de initretinere si utilitati pe perioada inchirierii unui imobil ... (vezi toată discuția)
Evacuare prin instanta chiriasi si proces penal pentru vatamare corporala urtimudnairda urtimudnairda In data de 10 ianuarie 2009 soacra mea a inchiriat un apartament dar nu a incheiat contract de inchiriere la circa financiara pentru ca chiriasii nu au avut ... (vezi toată discuția)