avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Titlu executoriu
Discuție deschisă în Executare silită

Titlu executoriu

As dori daca se poate sa ma lamuriti si pe mine cu o problema.Cumnatul meu s-a angajat la o firma unde au cerut garantie imobiliara si a girat cu apartamentul pentru suma de 15000 RON.Dupa cativa ani de munca la firma respectiva a iestit lipsa 25000 RON.A semnat o declaratie unde a trecut un termen de o luna de zile sa restituie suma datorata,iar firma ulterior sa ridice ipoteca de pe apartament.Nu a facut rost de bani.........contractul de garantie constituie TITLU EXECUTORIU....intrebarea mea este poate firma sa le ia apartamentul?cat se mai da termen de la executor pentru a restitui suma firmei?

Multumesc Madalina
Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2009
madi33, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:11, 7 Septembrie 2009
Da este titlu executoriu.
Am inteles ,este titlu executoriu,dar excutorul iti mai da un termen sau trece direct la executare?Care sunt pasii?Vin si te scot din casa pur si simplu?

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2009
madi33, utilizator
1. Cererea de executare silita, insotita de titlul executoriu, se depune la executorul judecaroresc, daca legea nu prevede altfel. Acesta, de indata, va solicita instantei de executare incuviintarea executarii silite, inaintandu-i in copie cererea de executare si titlul respectiv.
2. In afara de cazurile in care legea prevede altfel, executarea poate incepe numai dupa ce se va comunica debitorului o somatie .
3. Daca in termen de o zi de la primirea somatiei debitorul nu plateste suma datorata, executorul judecatoresc de pe langa instanta de executare va proceda la sechestrarea bunurilor mobile urmaribile ale debitorului, chiar daca acestea sunt detinute de un tert.
4. Daca in termen de 15 zile de la primirea somatiei debitorul nu plateste datoria, executorul judecatoresc va incepe procedura de vanzare a bunurilor imobile.
Da este titlu executoriu,dar numai instanta de judecata analizand probele poate dispune .Urmeaza procedura legala de somare,cu termen.Neplata in termen conduce la sechestru,urmata de procedura de vanzare .In cazul dvs cand a-ti girat cu apartamentul,da daca nu raspundeti procedurilor initiale,in final riscati sa pierdeti casa.
Multumesc,am inteles cum stau lucrurile.
Ultima modificare: Luni, 3 August 2009
madi33, utilizator

Alte discuții în legătură

Debitor sau nu ? Irina S. Irina S. Titlu executoriu: contract de garantie imobiliara cu ipoteca . Garantul ipotecar o persoana fizica, garanteaza cu bunul imobil pentru o persoana juridica ... (vezi toată discuția)
Prescriptie...sunt sanse? Dahrma Dahrma S-a primit imprumut o suma de bani pentru care s-a ipotecat un apartament in favoarea celui care a imprumutat banii (contract de garantie imobiliara cu titlu ... (vezi toată discuția)
Executare silita bo micha20 micha20 Buna seara, va rog frumos spuneti-mi daca este normal, legal, ca o executare silita sa se faca in 2 zile de la primirea documentelor? Deci, sa va spun ce ... (vezi toată discuția)