avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificare proiect casa executat ''in oglinda''
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificare proiect casa executat ''in oglinda''

buna seara . am facut proiect pentru casa, am obtinut toate avizele si autorizatia de constructie dar proiectantul mi a facut planurile casei vazute in oglinda fata de cum i am cerut .am observat de pana sa iau autorizatia dar mi-a spus ca nu este nici o problema .crede-ti ca e o problema asta , daca fac casa in pozitia dorit inseamna nerespectare de proiect ? pastrez absolut toate cotele si distantele dar vazuta in oglinda fata de proiect. va multumesc
Cel mai recent răspuns: majordom , utilizator 09:27, 1 Februarie 2016
Nu va hazardati sa executati constructia in baza proiectului pe care recunoasteti ca este eronat ,deoarece veti intampina greutati la receptie si ulterior la cadastru
Solicitati proiectantului/arhitectului sa refaca plansele
bun ,si autorizatia pe care am obtinut-o deja ? am inaintat actele pentru autorizatie pentru ca proiectantul a spus ca nu e nici o problema dar acum stau si ma gindesc ca eu nu o sa respect intocmai proiectul.
Orice autorizatie de constructie se poate schimba prin modificarea proiectului in limitele certificatului de urbanism pe baza caruia s-a obtinut respectiva autorizatie. Discutati in prealabil cu lucratorii serviciului din primarie si vedeti care ar fi pozitia lor fata de aceasta modificare si ce va cer sa schimbati la proiect pentru a obtine noua autorizatie. Eu personal consider ca simpla adaugare pe planuri a unei note de genul SE EXECUTA IN OGLINDA FATA DE …( si indicati o anumita axa sau punct de reper fata de care sa se faca oglindirea)
ar fi suficienta pentru executie. Desigur ca trebuie sa obtineti din nou absolut toate semnaturile si avizele necesare pe toate planurile, sa refaceti documentatia scrisa si sa parcurgeti toate etapele pentu a obtine noua autorizatie, Sigur ca asta va costa ceva in plus dar dupa parerea mea daca valoarea declarata a constructiei nu se modifica, nici taxa de autorizare nu se va schimba. Serviciul de arhitectura si urbanism care va emis prima autorizatie va lamureste cel mai bine in aceasta problema. Cel care a gresit este desigur bun de plata a costurior suplimentare. Succes!
Buna.
Pentru greseala proiectantului i-as cere despagubiri.
In mod normal, acestia trebuie sa aiba o polita de raspundere civila a proiectantului pe care sa o executati astfel incat sa va puteti recupera ulterioarele cheltuieli facute pentru obtinerea tuturor avizelor.
Cereti-i polita de asigurari si discutati si cu asiguratorul acestuia.
Nu vad de ce tot dvs. sa platiti pentru greselile altuia!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie construire - se elibereaza numai in baza certificatului de urbanism? LILIANA MATEI LILIANA MATEI buna ziua,pt.documentatia eliberari autoizatiei de construire am platit un proiectant in domeniu dar situatia s-a agravat si de 2 ani de zile am dacat ... (vezi toată discuția)
Aprobare garaj marbostgms marbostgms Doresc ca in prelungirea casei (un perete comun) sa-mi construiesc un garaj. Va rog sa-mi spuneti de ce aprobari am nevoie, pentru a nu cadea in abatere, desi ... (vezi toată discuția)
Avize si autorizatii MdenisaL MdenisaL Buna ziua!imi puteti spune ce avize si autorizatii sunt necesare pentru o cladire de locuinte de serviciu pentru strainii ce lucreaza in Romania. Va multumesc ... (vezi toată discuția)