avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CONCEDIU PRENATAL,
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CONCEDIU PRENATAL,

Am absovit facultatea acum 2 ani am obtinut si licenta dar nu am gasit loc de munca,acum sunt gravida in luna a 3-a ,ce as putea face atunci cand am sa nasc sa pot beneficia si eu de concediu prenatal,de acea suma lunara,pot plati o suma lunar si daca da unde si cat ca sa pot beneficia si eu de acele sume acordate mamelor?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:23, 31 Ianuarie 2016
1. - Cred ca vreti sa intrebati de concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 1 an sau 2 ani si de indemnizatia aferenta acestuia.
- Concediul prenatal face parte din concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = prenatal si postnatal).

2. - Pentru a beneficia e indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade a similate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
- Plata contributiilor nu este o conditiie pentru a beneficia de CCC si nu va ajuta aceasta.

3. - Daca veti naste in iulie 2016 cele 12 luni eligibile vor fi august 2015 - iulie 2016.
- Spuneti ce statut aveti / veti avea in aceste 12 luni.

4. - Poate beneficia tatal copilului de CCC daca indeplineste aceleasi conditii de mai sus.
- Sau poate beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani, fara sa mai intre in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul prenatal Suba123 Suba123 sunt angajata din 25 octombrie 2012,iar in 12 noiembrie 2012 am ramas insarcinata. la firma la care am lucrat inainte de ceea de acum,mi-am depus demisia pe 4 ... (vezi toată discuția)
Prenatal alina102 alina102 buna ziua ,am si eu o intrebare la dvs sunt insarcinata in 5 luni jumate si sunt angajata incepand cu data de 09 septembrie 2013 iar data aproximativa cand voi ... (vezi toată discuția)
Informatie despre postnatal anuta123 anuta123 Buna seara as dori sa va intreb cat trebuie sa ai lucrat in campul muncii ca sa poti beneficia de postnatal , exp eu am lucrat din iulie pana pe 20 decembrie ... (vezi toată discuția)