avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

In anul 1984 mama mea a dezbatut masa succesorala cu fratii acestia , dupa bunica , in certificatul de mostenitor acestia renunta la casa si 250 m in favoarea unuia dintre mostenitori. la momentul ala in masa succesorala nu este trecut si terenul agricol, in 1994 cand s-a emis titlu de proprietate pe numele defunctei, bunicii,iar ca mostenitor cea ramasa si cu casa, insa fara sa existe taxa de succesiune. Ce se poate face in situatia data ca ceilalt mostentori ai defuncte sa isi ia parte din terenul agricol. Mentionez toti au renuntat in 1984 doar la imobilul format de 2 camerafara sa fe pus in discutie terenul.
Cel mai recent răspuns: MARIO-FLORA NECTARIA , Avocat 14:46, 1 Februarie 2016
In masura in care se inteleg se pot prezenta la notariat pentru un supliment la certificatul de mostenitor din anul 1984, iar in acest supliment vor fi adaugate la masa succesorala bunurile ce nu au fost cunoscute sau nu se aflau in patrimoniul defunctei la data dezbaterii succesorale, respectiv terenul la care faceti referire.
In cazul in care nu exista intelegere va puteti adresa instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masa succesorala declarata eronat gigelas gigelas Buna dimineata In anul 1983,s-a dezbatut succesiunea dupa bunici,de catre cei 3 copii ai lor. Din motive necunoscute,masa succesorala a fost mentionata ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire CatiI CatiI Bunica a murit in anul 1988 (bunicul murise in 1962). In dezbaterea succesorala, tatal meu impreuna cu fratii lui au renuntat la casa si curtea bunicii, in ... (vezi toată discuția)
Drept la un bun renuntat,succesiune nicole852107 nicole852107 Buna seara,am mai pus o intrebare de genul acesta,dar raspunsurile au fost diferite,asa caci sunt in ceata :(.problema sta asa...sora mea a facut act de ... (vezi toată discuția)