avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare la mostenire

Bunica a murit in anul 1988 (bunicul murise in 1962). In dezbaterea succesorala, tatal meu impreuna cu fratii lui au renuntat la casa si curtea bunicii, in favoarea unei surori care locuise cu ea. Nu s-a pus problema terenurilor care erau in CAP, deoarece in acel an (1988) nu se gandisera ca vor fi retrocedate. Dupa 1989, prin buna intelegere, toti fratii si-au impartit terenurile retrocedate si si-au facut titluri de proprietate. Acel certificat de mostenitor al matusii mele, din 1988, in care se face referire strict la casa si curte, are vreo influenta asupra restului terenurilor mostenite de la bunica, care au aparut abia dupa 1989?
Cred ca nu este prima data cand apare o astfel de situatie, cred ca mai sunt astfel de cazuri... o parere? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:56, 14 Septembrie 2009
Din cate inteleg s-a renuntat la masa succesorala din care facea partea doar casa si terenul. In mod normal fata de succesiune fratii sunt renuntatori...si ar avea aceeasi calitate si fata de terenuri...care au intrat in masa succesorala dupa dezbaterea susccesiunii.
Acum in daca terenurile sunt emise pe numele defunctei...bunica.... se va dezbate succesiunea si pentru aceste terenuri...emitandu-se un supliment la certificatul de mostenitor.
Au renuntat la casa si curte in urma unui partaj succesoral sau au renuntat la succesiune? Sunt doua chestiuni distincte.

Daca au renuntat la succesiune nu mai pot solicita reconstituirea dreptului de proprietate in calitate de mostenitori.
personal am dedus din cele expuse de user , ca ar fii vorba de un partaj succesoral .
daca am inteles bine, at toti fratii vor putea dezbate succesiunea si in ceea ce priveste restul terenurilor , eliberandu-se in acest caz suplimentul de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua comunitate pot sa dezbat succesiunea cu frații mei ... KOVY KOVY Bună ziua Comunitate pot sa dezbat succesiunea cu frații mei pe curți, constructii(casa de locuit a părinților și cea a bunicilor situate în aceiași ... (vezi toată discuția)
Succesiune krystiana_syk krystiana_syk In anul 1984 mama mea a dezbatut masa succesorala cu fratii acestia , dupa bunica , in certificatul de mostenitor acestia renunta la casa si 250 m in favoarea ... (vezi toată discuția)
Informatii succesiune Moni_Galati87 Moni_Galati87 Buna ziua, As avea nevoie de cateva lamuriri cu privire la succesiune. Tatal meu a decedat in 2018, s-a facut succesiune pe bunurile pe care stiam ca le ... (vezi toată discuția)