avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... diferenta dintre impozit teren \"accesibil/stradal si ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

diferenta dintre impozit teren "accesibil/stradal si inaccesibil "

Avand in vedere cresterea taxelor si impozitelor, o ruda apropiata mi a cerut ajutorul..dar nu cunosc legislatia..fapt ce am apelat la dvs.

A primit de la primarie, un document cu plata totala a impozitului anual datorat!!, ..nimic nou numai ca, platitorul de impozit ar vrea sa stie care este impozitul datorat pentru fiecare lot de teren...deoarece detine mai multe loturi de teren, ..dar un lot este stradal iar celelalte nu sunt stradale sau mai bine zis, nu sunt accesibile/teren faneata ...nu exista drum de acces..se ajunge numai cu piciorul!! face parte dintr-o zona cu alunecare de teren, dar si langa cursul unui rau de apa unde este inundat cel putin o data pe an!!! dar aceste terenuri sunt considerate “intravilan construibil”!!!.
Intrebarea ar fi, exista o lege care sa clalifice conditiile unui teren “intravilan construibil” si un teren “intravilan neconstruibil “, si beneinteles sa specifice unele utilitati..drum acces, apa, gaz, electricitate, etc.
Ce autoritate reglementeaza/stabileste aceste conditi??..
Unde se poate cere un document prin care sa se vada plata defalcata pentru fiecare teren!
Exista o obligativitate a primariilor prin care sa imbunatateasca conditiile de acces/utilitati la aceste terenuri??...

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Teren intravilan care este extravilan acsaba acsaba Buna ziua, Doresc sa va intreb cum este posibil ca un teren intravilan sa figureze ca teren extravilan. Acum 2 ani am achizitionat un teren care este ... (vezi toată discuția)
Donare drum primarie luc1kws luc1kws Locuiesc in orasul P@ntelimon si stau pe o strada pe care toti proprietarii si-au cumparat lotul de casa cu tot cu drum. Mai precis, am cumparat sub forma a 2 ... (vezi toată discuția)
Teren neconstruibil dpdv al deschiderii la strada (conform cert. urbanism) webknight webknight Buna ziua, conform Cert. Urbanism pentru construire primit de la Primaria Constanta, terenul meu este neconstruibil dpdv al deschiderii la strada(Conform ... (vezi toată discuția)