avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Prag insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Prag insolventa

Buna ziua,

Am si eu o intrebare. Creditarile societatii de catre asociati pot fi luate in considerare la implinirea pragului necesar deschiderii procedurii? Ma intereseaza la cererea debitoarei.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 23:10, 2 Februarie 2016
Daca imprumuturile sunt scadente, pot fi luate in considerare la stabilirea valorii prag.
Buna seara .
Aceasta problema trebuie analizata bine de catre lichidatorul judiciar, in cazul insolventei firmei, in sensul realitatii si legalitatii acestor operatiuni, pentru ca nu cumva aceste creditari, sa nu fie fictive.De fapt aceste sume sunt sume lasate temporar la dispozitia firmei de catre asociati si nu creditari, fiind inregistrate in contul 455 .
Cu stima,
Marius Bote.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare imprumuturi asociati Cazacu Andra Cazacu Andra Buna ziua, As vrea un sfat cu privire la urmatoarele: Se doreste imbunatatirea situatiei patrimoniale a societatii printr-una dintre urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Creditare firma- asociat Mariralu Mariralu Buna ziua , Asociatul unic a creditat firma cu o suma , facand direct transferr din banca sa in contul din banca societatii. Este corecta ... (vezi toată discuția)
Insolventa anamaria30 anamaria30 buna ziua!am un srl si o firma de recuperari a cerut insolventa acestuia,din cauza unor datorii .am bunuri pe aceasta societate,insa in februarie 2011 am ... (vezi toată discuția)