avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Autorizare traducator
Discuție deschisă în Traduceri

Autorizare traducator

Buna ziua,
autorizarile de traducator acordate de catre Ministerul Culturii si Cultelor sunt recunoscute si in strainatate? ma pot inscrie in Italia la un tribunal cu acest atestat?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 11:04, 3 Februarie 2016
Buna ziua,

In Italia, calitatea de traducator se imparte in 2 profesii, cea de traducator jurat sau cea de traducator simplu. In ambele situatii, aspirantul ar trebui sa aiba o diploma in specialitatea Limbi si Literaturi Straine si / sau sa faca dovada ca a urmat cursuri care dovedesc ca are cunostinte de limba straina pentru care aplica.
Pentru a deveni traducator jurat se depune cererea si actele solicitate la Camera de Comert din localitatea de rezidenta unde se va sustine si un examen.
Detalii aici:
[ link extern ] /
Pentru a profesa ca traducator simplu este nevoie de aceleasi documente de studiu insa accesul la profesie si pe piata traducerilor poate fi mai anevoios.
Detalii aici:
[ link extern ]

L.C.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2016
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diploma de bacalaureat - documente pentru obþinerea certificatului de traducãtor ornela ornela buna,am si eu o intrebare si v-as multumi din suflet daca m-ati ajuta cu un raspuns ; am terminat liceul in spania dar nu am diploma de bac,l-am reluat in ... (vezi toată discuția)
Atestat traducator matilda2010 matilda2010 obtinere atestat traducator Am terminat Facultatea de Cibernetica Economica la ASE Bucuresti , unde am facut 2 ani limba engleza si Facultatea de Limba si ... (vezi toată discuția)
Criterii necesare pentru obþinerea atestatului de traducator mickey_mouse mickey_mouse imi poate spune cineva ce formalitati si unde anume pot merge ptr a face un curs de traducator oficial cu atestat pentru lb italiana???se poate face asta daca ... (vezi toată discuția)