avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozit microintreprindere 2016 - reducere procentuala ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Impozit microintreprindere 2016 - reducere procentuala cu nr.angajatilor

Buna ziua,

In cazul unei microintreprinderi cu doi angajati, un angajat cu norma intreaga (8 ore) si un angajat cu norma redusa (2 ore) care este cota de impozitare ? Daca se poate, va rog sa argumentati.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: PetrescuMioara , utilizator 19:26, 3 Februarie 2016
Nu numarul de persoane se ia in calcul ci numarul de norme intregi.

16 oameni angajati cu 1 ora/zi fac cat doua norme a 8 ore aferente conditiilor normale de munca si se aplica procentul de 1% aferent a 2 salariati cu norma intreaga.

Sper ca am fost explicit.
Buna ziua,

Conform explicatiilor dvs., in cazul prezentat de mine, impozitarea se va face cu 2% avand un singur angajat cu norma intreaga.

Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotele de impozitare pe veniturile microintreprinderilor Contabiljunior Contabiljunior Buna ziua, Pt 2 salariati angajati cu 2 ore este valabil procentul de 1%? sau tb sa fie angajati cu 8 ore? Pt modificarea Codului Fiscal: (1) Cotele de ... (vezi toată discuția)
Calcul contributie sanatate la norma de venit intreaga sau redusa ? themasterpc themasterpc Buna ziua, Am o nelamurire legata de calculul contributie la sanatate de catre un PFA in cazul in care beneficiaza de reducerea de norma de ... (vezi toată discuția)
Impozit de 1% sau 3% ? ionita nicolae ionita nicolae Cat platesc impozit daca am o microintreprindere cu un angajat fara norma intreaga? (1% sau3%) (vezi toată discuția)