avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... URGENT abandon familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

URGENT abandon familie

sunt casatorita de 3ani jumatate, am 2 copii minori(2 ani si bebe de 4luni) sotul pe 7 ianuarie a plecat de acasa la mama lui...recunosc mai mult de gura mea, se poate considera abandon de familie? noi suntem in prag de divort el recunoscandu mi ca nu mai vrea sa avem nici o treaba impreuna decat copii, eu acum locuiesc in casa parintilor lui, in urma cu un an am aflat ca are o relatie secreta cu o colega de a lui care este casatorita....ce ar trb sa fac ca sa am castig daca ajung in instanta? tin sa precizez ca ma simt abuzata psihic ma face cu nervii, isi bate joc de mine, ma trateaza fara lipsa de respect, in rest nu da in mine ne a lasat bani sa am pt copii, dar de venit sa i vada vin cand si cum are el chef, respectiv ori dimineata la 8 si sta o ora , sau chiar seara la 9 si sta jumatate de ora, asta o data la 3-4 zile nu zilnic...as avea si eu nevoie de ajutor, sa vina cand il rog eu, dar nu mi rasp la telef si mi zice ca ce treaba am eu , ca e liber sa faca ce vrea si eu la fel...astept o solutie ...multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: nicodaro , utilizator 19:13, 7 Februarie 2016
va multumesc tuturor pt. raspunsuri, dar nimeni nu mi a zis daca as depune o plangere la politie ar fi ok, m ar ajuta in instanta, eu dovezi am f. multe cand el imi zice ca si lasa si copii si tot numai sa fie cu respectiva la care acum nu mai are acces deoarece e controlata de sot la randul ei....legat de noi am incercat in diverse moduri sa fac ca lucrurile sa fie ok, dar cum zice si el fara iubire nu se mai poate, stiu caci copii au nevoie de ambii parinti dar decat cu niste parinti care nu fac decat sa se certe zilnic sa se tipe etc mai bn separat....noi in aprilie avem un an de cand ne certam zilnic aproape (de cand eu am aflat de respectiva) recunosc inca mai am sentimente pt el si ma doare cand aud ca prin orice mijloace si o doreste si incearca sa ajunga la ea.....dar cu toate astea prefer sa incetam acum sa ma linistesc decat sa mai treaca ani si ani asteptand sa i treaca lui dragostea si sa ma faca sa ma simt un nimeni si un nimic....chiar daca e putin de la casatorie noi suntem impreuna de 12 ani, eu am crezut ca l am cunoscut suficient de bn dar se pare ca m am inselat si nu e asa cum stiam si mi doream eu....sunt destul de matura si puternica si mi doresc ce e mai bine pt copilasii mei chiar daca va fi a naibii de greu :( .....plus ca la mom. de fata el si a dat seama ca poate nu trb sa faca copii atat de rpd si nu e asa preg, isi doreste cu totul si cu totul altceva, e un iresponsabil.....vrea sa stea cu baietii in baruri, sa aiba diverse activitati sportive zilnic, merge la jocuri de noroc (pacanele) joaca pariuri sportive...orice numai sa fie plecat de acasa si sa aiba alte preocupari decat familia si copii.

Nu aveti pentru ce depune plangere la politie.

Off-topic: inteleg ca sunteti foarte suparata, dar sa stiti ca reactia sotului dvs e mai des intalnita decat credeti (unii ar spune ca e majoritara). Si ce v-a spus @CRM2013 e foarte adevarat.
Incercati sa va linistiti si sa renuntati la a plasa vina: e a amandorura.
Mergeti la mediere - la cineva pe care il respectati amandoi.
Chiar daca nu trebuia, chiar daca ar fi fost mai bine, chiar daca si chiar parca, cel mai bine e sa acceptati amandoi lucrurile exact asa cum sunt in prezent si sa vedeti ce faceti mai departe: aveti doi copii, nu puteti sa-i desfaceti, puteti desface casatoria, puteti sa impartiti fiecare ce are, dar aveti doi copii impreuna si sunteti legati unul de celalalt. Definitiv.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2016
mirebire, utilizator
Uitaţi de Poliţie! Ce să facă Poliţia?! Nimeni nu poate obliga doi oameni să stea împreună dacă unul din ei nu vrea.
Ceea ce arătaţi Dvs. sunt fapte minore- omul vine la copii, mai lasă şi bani de cheltuială, locuiţi în apartamentul părinţilor lui...
Ca să fie ceartă, trebuie să fie doi participanţi, că doar nu strigă omul la pereţi dacă nu i se răspunde la fel.
Eu, în locul dvs., m-aş aranja, m-aş duce la întâlniri cu prietene cu copii de vârsta copiilor dvs.- plimbări în parc, mall, m-aş arăta indiferentă de absenţa lui, mai mult, chiar veselă...
V-a interzis el să vă întâlniţi cu prietenele, să ieşiţi la o cofetărie? Faptul că pe lângă familie îşi trăieşte viaţa nu înseamnă iresponsabilitate. Nu-l puteţi înghesui în tiparele Dvs.
Concentrati-va pe ce puteti face, pe ce e relevant, nu pe plangeri. daca instanta e o idee proasta, plangerea la politie e si mai rea.
Verificati job, venit, locuinta...
nu ..chiar nu mi a interzis niciodata nimic,mai degraba eu interzic, doar ca imi este f. greu cu 2 bebelusi pana la urma cel mare avand varsta de 2 ani si 2 luni, ma refer ca e greu sa am si grija de mn ce sa mai zic de iesiri , pai el iese cand vrea si unde vrea si uita sa mai vina...daca vreau si eu sa ies trb sa ies in scurtul timp cat sta el.....nsh daca vi se pare normal ca daca stau acasa pt crestere copil sa stau chiar 24 din 24 cu ei...am pretentia sa se ocupe si el doar nu degeaba i se spune tata, nu? cred ca amandoi ar trb sa participam la crest lor ..

Alte discuții în legătură

Sotia a plecat de acasa si am 2 copii minori cmarius_01 cmarius_01 buna ziua sunt casatorit de 12 ani am doi copii minori eu lucrez de 12 ani la aceeasi firma ea a schimbat multe locuri de munca acum incepe sa imi spuna ca ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri si copii dupa divort blaga elena blaga elena Sunt casatorita de 5 ani si am 2 copii (unul de 4 si unul de 1 an). As vrea sa stiu daca voi avea prioritatea legala de a mi se oferi copiii mie in locul ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu inainte de divort fata_morgana27081965 fata_morgana27081965 Sunt casatorita de 25 de ani.In ultimii 10 ani sotul meu s-a apucat de bautura,iar in ultimul an a inceput sa dea si in mine,sa ma agreseze verbal si sa ma ... (vezi toată discuția)