avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale consiliu de administratie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

consiliu de administratie

un SRL, cu doi asociati , este condus de un consiliu de administratie format din 3 membrii, PRESEDINTE ,VICEPRESEDINTE SI UN MEMBRU.Am fost intrebat de un ,,organ de control" daca are numita COMISIE DE CENZORI.
deci va rog : este corect ca la un SRL sa fie numit un consiliu de administratie si daca da ,este nevoie sa fie numita si o comisie de cenzori?
multumesc
Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 12:27, 1 August 2009
liviu2005 a scris:

este corect ca la un SRL sa fie numit un consiliu de administratie ?
multumesc


Da. Nu exista niciun impediment legal.

liviu2005 a scris:

este nevoie sa fie numita si o comisie de cenzori?


Art. 199 din Legea nr. 31/1990
(1) La SRL supuse obligaţiei legale de auditare, AGA nu va desemna cenzori. În această situaţie societatea, indiferent de numărul de asociaţi, va organiza auditul intern, potrivit normelor elaborate de Camera Auditorilor Financiari.
(2) La SRL nesupuse obligaţiei legale de auditare, AGA poate numi unul sau mai mulţi cenzori ori un auditor financiar.
(3) Dacă numărul asociaţilor trece de 15, numirea cenzorilor este obligatorie.
(4) Dispoziţiile prevăzute pentru cenzorii SA se aplică şi cenzorilor din SRL.
(5) În lipsă de cenzori, fiecare dintre asociaţi, care nu este administrator al societăţii, va exercita dreptul de control pe care asociaţii îl au în SNC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare denumire birou xcaret xcaret Buna ziua, Intr-un SRL cu 2 asociati (unul public, altul privat), este necesara aprobarea AGA in cazul in care directorul societatii intentioneaza sa ... (vezi toată discuția)
Numar cenzori srl crysenc21 crysenc21 Daca un SRL are 35 de asociati persoane fizice...poate avea un singur cenzor?..sau trebuie sa aiba 3 ?? E undeva mentionat acest aspect in Legea 31/1990? ... (vezi toată discuția)
Administrator care renunta la functia de administrator MARY ANNA MARY ANNA Buna, Am si eu o intrebare si sper sa gasesc raspuns. Probema este urmatoarea: - un srl care are ca administrator o persoana fizica; intre srl si persoana ... (vezi toată discuția)