avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... chirie cadru m.a.i
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

chirie cadru m.a.i

Buna ziua. Va aduc la cunostinta urmatoarea situatie in speranta in care cineva poate sa imi ofere un raspuns la ea: in urma cu 4 luni am participat la un consurs de ocupare a unei functii organizat de unitatea de care apartin, eu fiind incadrat pe o alta functie in localitatea de domiciliu. Am reusit sa trec cu bine de examen, am fost numit pe functie, toate bune si frumoase; dupa 3 luni pe aceasta functie, perioada in care am facut naveta din localitatea de domiciliu la noul loc de munca am decis sa ma mut aproape de locul de munca cu chirie; mi-am gasit ft aproape de unitate un apartament, mi-am facut dosar ptr acordarea compensatiei de chirie; totul bun pana in momentul in care mi s-a comunicat de la unitate ca nu mi se poate acorda acea compensatie a chiriei pe motiv ca eu sunt schimbat din functie si nu mutat! cu toate ca am dat un examen, am venit in baza unui raport la un concurs organizat de unitatea mea. mi se pare incredibil asa ceva! si nu inteleg de ce nu pot primi acei bani! in 1867 scrie destul de clar...de ce refuza unitatea sa imi ofere acea compensatie???
va multumesc si chiar sper sa imi raspunda cineva ptr ca imi fac destul de multe griji.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:12, 4 Februarie 2016
HG 867/2005 mentioneaza despre :
- Cadrul militar în activitate numit în prima funcţie sau mutat în interesul serviciului într-o altă garnizoană/localitate decât cea în care îşi are domiciliul beneficiază de compensaţia lunară pentru chirie dacă îndeplineşte cumulativ ....

- Cadrul militar în activitate numit în prima funcţie sau mutat în interesul serviciului în garnizoana/localitatea în care îşi are domiciliul beneficiază de compensaţia lunară pentru chirie dacă îndeplineşte cumulativ....

Dvs ati fost mutat in interesul serviciului , intrucat in prima situatie nu va incadrati ?
In mod normal da, atata vreme cat am participat la un concurs organizat de unitate am fost mutat in interesul serviciului. Problema este, cred eu, ca la numirea de pe o functie pe alta sa nu cumva sa fiu incadrat altfel si anume "schimbat in functie". Este practic doar o chestie de interpretare. Dar una majora pentru ca la un control al curtii de conturi pot aparea probleme de la aceasta simpla sintagma!
Intr-adevar, s-a interpretat in sensul schimbarii functiei.

Puteti intreba la Direcţia Management Resurse Umane din cadrul Ministerului de resort si vedeti ce spun ei despre aceasta situatie.
Problema este ca si cei de la DGMRU s-ar putea sa aiba exact aceeasi parere iar in conditiile de fata, din cauza unei absurde interpretari sa nu pot beneficia de un drept al meu.In aceasta situatie ce ma sfatuiti sa fac?
Aveti doua posibilitati:
- fie va adresati DMRU si vedeti ce spun

- fie actionati in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensatie chirie mapn in cazul achizitionarii unui imobil prin leasing imobiliar hrimiucsorin hrimiucsorin beneficiez de compensatie de chirie (mapn), in cazul in care achizitionez un imobil prin leasing imobiliar pierd acest drept? (vezi toată discuția)
Pot beneficia sau nu de chirie? Catani83 Catani83 Am o problema si as vrea sa stiu dk poate cineva sa-mi ofere un raspuns. Sunt cadru MAI(jandarm) si am o nelamurire in ceea ce priveste acordarea chiriei de ... (vezi toată discuția)
Compensatie chirie militari mihaiionutcristian mihaiionutcristian sunt militar si am domiciliul la 40 km de localitatea in care imi desfasor activitatea. stau cu chirie tot in localitatea de domiciliu...pot beneficia de ... (vezi toată discuția)