avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozit pe venit vs Impozit pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Impozit pe venit vs Impozit pe profit

Buna ziua! Detin un SRL nou infiintat.
Va rog, sa imi spuneti, ca unui incepator necunoscator-
1. care este diferenta intre impozit pe venit si impozit pe profit si cum este mai bine sa declar la Financiar,
2. In cate zile trebuie sa declar firma la Financiar?
3. Am voie sa detin o singura casa de marcat ptr. comert ambulant si ptr. comert in punct fix dar cu contract de inchiriere pe perioada determinata?
4. In calitate de asociat unic si administrator al unui SRL sunt obligata sa imi fac contract de munca la ITM?
Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Contabilitate Brasov , Contabil 22:23, 16 Februarie 2016
1. Impozitul pe venit se aplica intreprinderilor (Codul Fiscal stabileste conditiile de a fi microintreprindere) si este un impozit care se calculeaza asupra tuturor veniturilor obtinute (cu unele exceptii). Impozitul varieaza intre 1 si 3%.
Impozitul pe profit se aplica asupra profitului, adica acelei sume care rezulte din calculul: Venituri realizate - Cheltuieli efectuate (si aici sunt mai multe formule si reguli de calcul). Nu este optiunea firmei de a declara la Finante, ci unde anume se incadreaza. Impozitul este 16 %.

2. Declararea firmei la Finante se realieaza in 30 de zile (de completat Declaratia 010 - Vectorul fiscal)

3. In cazul in care vindeti sau prestati servicii cu amanuntul catre populatie este obligatoriu folosirea caselor de marcat fiscal. Casele de marcat trebuie inregistrate/fiscalizate pe puncte de lucru si separat pentru vanzare in regim ambulant. Astfel, consider ca ar trebui sa aveti casa de marcat mobil pentru comertul ambulant. Trebuie sa aveti in obiecte de activitate si comertul ambulant.

4. Nu este obligatoriu contract de munca. Dovediti calitatea de administrator cu actul constitutiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi de urmat dupa infiintarea societatii comerciale Aty80 Aty80 Buna ziua, Am infiintat un SRL ,actele de la registrul comertului deabia mi-au iesit. Intrebarea mea ar fi: ce pasi trebuiesc urmati de acum incolo? De ... (vezi toată discuția)
Obligatii fiscale srl nou infiintata ContSters199782 ContSters199782 Buna ziua! Am infiintat de curand (la 14 martie a fost eliberat Certificatul de inregistrare) o societate comerciala (srl) neplatitoare de tva, fara angajati ... (vezi toată discuția)
Impozitare srl eyecatcher eyecatcher Buna seara. Detin un SRL cu activitate principala 7022 : Activitati de consultanta pentru afaceri si management. Veniturile lunare din aceasta activitate ... (vezi toată discuția)