avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal perioada determinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal perioada determinata

Buna ziua. Am fost angajată pe perioada determinată pana la 31 ianuarie(Vechime la acest loc de munca 1 an si 6 luni). Pe 19 ianuarie am intrat in concediu prenatal. De pe 19 pana pe 31 concediul este.platit de angajator. De la 1 februarie trebuie depus dosarul cu documentele de la unitatea angajatoare plus concediul medical la Casa de Asigurări. Care este data limită legala de depunere a acestui dosar? Mie mi s-a spus ca 5 februarie dar in acest caz nu pot prezenta adeverința cu venitul inclusiv pe ianuarie pt ca salariile se calculează dupa data de 10... de asemenea mi s-a spus ca daca nu duc dosarul pana la aceasta data mi se plăteste indemnizația aferentă lunii februarie o data cu cea de pe martie. Asa este? Aceasta întârziere (daca este una) a depunerii dosarului imi afecteaza posibilitatea de a beneficia de indemnizația de crestere copil? Va multumesc frumos si scuze pentru povestea lunga dar am vrut sa fiu explicita.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:22, 4 Februarie 2016
1. - Au dreptate cei de la CJAS dar veti primi banii retroactiv.
- Aceasta intarziere nu afecteaza indemnizatia pentru concediu cerestere copil.

2. - De ce nu preferati varianta cu inregistrarea la Agentia de Somaj, chiar daca sunteti in concediu de maternitate?
- Fiind in somaj indemnizat puteti beneficia in continuare de concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) si apoi de concediu crestere copil (CCC).
- Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
- Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.
- Concediile medicale, concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.
- In acest fel, dupa terminarea CCC,aveti un venit (indemnizatia de somaj, pana va gasiti un alt loc de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde imi depun actele si ce fel de acte pentru concediu maternitate daca contractul mi se incheie StefaniaCo StefaniaCo Buna ziua. Pe data de 10 ianuarie 2017 contractul meu care este pe perioada determinata expira. Eu ar trebui sa nasc pe la sfarsitul lunii februarie, asa ca ... (vezi toată discuția)
Drepturi gravida Cristyna92 Cristyna92 Buna ziua Sunt angajata la o firma cu contract pe determinat ,lucrez la aceasta firma de aprox 1 an si 2 luni si in tot timpul acesta mi s-a facut ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal fractionat irina19867 irina19867 Buna ziua.Sunt profesoara suplinitor, urmeaza sa nasc in 12 august.As avea doua nelamuriri...prima este aceea ca as mai avea 3 saptamani de practica la scoala ... (vezi toată discuția)