avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata la vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata la vanzare cumparare

Buna ziua.
Imi spune cineva daca e legal, mai nou, cand cumperi un imobil, sa achiti diferenta de bani in fata notarului sau se poate doar prin virament bancar?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARIO-FLORA NECTARIA , Avocat 16:29, 4 Februarie 2016
Care diferenta? Diferenta dintre ce și ce?
Dacă prețul depășește 50 mii lei, banii se dau prin banca.
Da. Am dat avans 5000 Euro. Si diferenta trebuie data la perfectarea actelor si depaseste 50 mii lei. Problema e ca proprietara ne cere banii cash. Si nu vrem sa avem probleme. Nu stim cum sa procedam.
Ii va explica notarul ca exista o dispozitie legala care prevede ca orice plata peste plafonul de 50.000 lei se efectueaza exclusiv bancar sau se poate informa din orice surse pentru a se convinge

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt pe cale să cumpăr un apartament care costă 29.000 de euro, iar vânzătorul vrea banii cash. este legală pretenția lui? manutmu manutmu Sunt pe cale sa cumpar un apartament (29 mii euro) insa vanzatorul vrea toti banii cash in EURO. Eu am toti banii in contul meu bancar in RON. E legal sa dau ... (vezi toată discuția)
Vand apartament, persoana fizica tot unei pf. pretul e in eur. pot incasa eur prin transfer bancar sau ma obliga legea sa accept doar echivalentul in ron? Alo2016 Alo2016 Buna ziua. Vreau sa vand un apartament. Sunt persoana fizica si vand tot unei persoane fizice. Pretul e cotat in EUR. Pot incasa EUR ca atare doar daca sunt ... (vezi toată discuția)
Aplicare legea 70/2015 - plata fragmentata OzanaGrl OzanaGrl Buna ziua, Am o nelamurire privind legea 70/2015 daca ma puteti ajuta. Doresc sa cumpar o casa in valoare de 382.500 Ron prin banca Asta presupune un ... (vezi toată discuția)