sunt mama unui baiat de 12 ani si il cresc singura de cand acesta avea 5 luni.tatal, in aceasta perioada l-a vizitat foarte rar,iar atunci cand venea era violent fizic si verbal. in vara anului trecut ,tatal copilului a deschis un proces prin care cerea stabilirea legaturii cu minorul in anumite perioade, iar instanta i-a dat castig de cauza. bineinteles,ca minorul a refuzat sa mearga. a venit cu executorul si insotit de politie, insa rezultatul a fost acelasi. in procesul verbal intocmit de executor este precizat faptul ca eu nu m-am opus executarii si sunt consemnate motivele pe care minorul refuza sa mearga cu tatal. dupa acest episod ,minorul a fost obligat la 3 luni de consiliere, fapt care a inrautatit si mai mult situatia, deoarece il duceam fortat la aceste sedinte, iar rezultatul final a fost acelasi. dupa aceasta consiliere,am simtit ca se petrece ceva cu fiul meU- se accentuase teama -,astfel incat am ajuns la psihiatrie diagnosticul;tulburari emotionale ,cu elemente depresive,stari de anxietate ,tratament-serlift-antidepresiv pt cel putin 6 luni. in aceasta pero=ioada , tatal a deschis un alt proces in care cere daune cominatorii, si, surpriza, castiga - irevocabil. sunt obligata sa platesc 100lei/zi,in favoarea reclamantului, pana la executare. ce pot face, pt ca minorul refuza in continuare, iar starea lui de sanatate e cea mentionata mai sus. multumesc anticipat!
Dar daca tatal este violent, exercitand acte de violenta impotriva mamei si minorului, v-ati gandit la un ordin de restrictie care sa ii intezica acestuia sa se apropie de dumneavostra. inteleg ca exista si un istoric al violentelor fata de mama si minor. Si atunci sa vedem cum ramane cu executarea silita a sentintei in dicutie.
Ordinul de restricţie se referă la o perioadă de 6 luni, ori userul a specificat că domnul a fost în vizită foarte rar în cei 12 ani, bănuiesc că la interval mai mare de 6 luni şi cu acele ocazii şi-a făcut numărul. Nici măcar ordin de restricţie nu se poate cere.
Art. 23
(1) Persoana a carei viata, integritate fizica sau psihica ori libertate este pusa in pericol printr-un act de violenta din partea unui membru al familiei poate solicita instantei ca, in scopul inlaturarii starii de pericol, sa emita un ordin de protectie, prin care sa se dispuna, cu caracter provizoriu, una ori mai multe dintre urmatoarele masuri - obligatii sau interdictii:
d) obligarea agresorului la pastrarea unei distante minime determinate fata de victima, fata de copiii acesteia sau fata de alte rude ale acesteia ori fata de resedinta, locul de munca sau unitatea de invatamant a persoanei protejate;
Art. 24
(1) Durata masurilor dispuse prin ordinul de protectie se stabileste de judecator, fara a putea depasi 6 luni de la data emiterii ordinului.
Nu cred ca veti reusi sa obtineti un ordin de protectie
@shomo, pastrati-l pe draq departe de forum, multumesc.
shomo a scris: "Nu e, Martonze! Ala e ordin de protectie. Avocatul Jee zice de ordin de restrictie! E beleaua draq...ordinu de restrictie! "
Mea culpa: ordin de protectie. Cred ca e mai simpu sa speculam greseli, decat sa incercam sa ajungem la o propunere viabila.