avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare pierderi apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare pierderi apa

Buna seara! Suntem Asociatie de Proprietari si aproape lunar avem pierderi mari la apa, pierderi ale caror costuri le suportam noi, proprietarii. As dori sa aflu cum trebuiesc impartite aceste pierderi, in mod egal la fiecare apartament sau in functie de consumul fiecarui apartament, in conditiile in care apartamentele sunt contorizate cu apometre. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:00, 1 Aprilie 2016
simplu: intocmiti un regulament propriu care devine legea interna a asociatiei.
Sugestie: gasiti un sistem in care diferentele de apa (nu pierderi) le repartizati dupa cele trei criterii: consum, numar persoane si cota indiviza.
1- corelati citirile apometrelor individuale cu citirea furnizorului
2- cititi apometrele individuale cu toate zecimalele
3- veti vedea ca diferentele scad drastic putand ajunge la doar 1-2mc
Corelarea nu se poate face pentru ca Apa Nova nu face citirea intr-o anumita zi a lunii iar diferentele sunt mari. Luna asta vin pe 10 luna viitoare pe 15...etc
asa este, dar cine va opreste sa faceti citirea in aceeasi zi cu ei
cereti de la apanova datele citirii, le veti primi si cititi si d-voastra in aceeasi zi si in ziua urmatoare
spun asta pt ca noi asa fecem si rezultatele sunt bune, insa atentie la citiri trebuie facute corect adica si cu zecimalele pe care le arata apometru (112,123mc vechi - 124,258mc nou = 12,135mc consumati)
Mii de multumiri! Vom incerca si aceasta varianta si vom reusi intr-un fel! Multumiri tuturor pentru lamuriri!

Alte discuții în legătură

De ce platesc pierderile de apa, daca am apometre traianp traianp Buna ziua De cateva luni ma confrunt cu urmatoare situatie in cadrul asociatiei de proprietari unde locuiesc la apa rece sunt incarcat in fiecare luna cu 1, ... (vezi toată discuția)
Repartizare consum apa calda ionutn ionutn Buna ziua, in cadrul asociatiei de locatari, ni se cere efectuarea citirii apometrelor lunar. Deoarece n-am reusit sa fac citirea pe luna trecuta, mi s-au ... (vezi toată discuția)
Diferente apa calda si apa rece in blocurile contorizate MihaelaVio MihaelaVio Buna ziua! locuim intr-un bloc din sectorul 4 si avem administratie comuna la doua scari. Blocul are contoare de apa rece si apa calda pe apartamente si cu ... (vezi toată discuția)