avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... inregistrare nou nascut fara ca tatal sa stie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

inregistrare nou nascut fara ca tatal sa stie

Mi-am dorit foarte mult un copil...in sfarsit am reusit! Dar, as vrea ca tatal copilului meu sa nu afle niciodata de existenta lui. Pot sa imi inregistrez copilul pe numele meu, iar la numele tatalui sa fie trecut tatal fara consimtamantul lui? Nu sunt casatorita, dar imi doresc acest copil mai mult ca orice.
Cel mai recent răspuns: lenu1970 , utilizator 18:35, 4 August 2009
Dumneaqvoastra decideti.....dar parca e pacat ca acel copil sa nu aiba totusi un tata.
Faptul ca-l recunoaste pe copil nu implica ca trebuie sa mai aveti vreo relatie cu tatal copilului. Dar acesta are totusi obligatia morala (si legala) sa contribuie la cresterea si educarea copilului.
va aparea numele : NATURAL ...tata necunoscut
Apropos de NATURAL.
Imi aduc aminte de o ancheta penala in care anchetatorul il intreaba pe invinuit cum il cheama pe tata.
Acesta raspunde : NATURAL.
Cum il cheama pe tata? intreaba iarasi anchetatorul putin enervat.
Natural, raspunde iarasi invinuitul.
Cum il chema ?
Natural sefu', a raspuns din nou invinuitul.
Si fiind de etnie rroma, pe tatal invinuitului il chema chiar Natural.
Stimata Doamna,
Rugamintea mea, ca si a celorlalti antevorbitori (ante.. scriitori) care v-au raspuns, este sa ii spuneti domnului ca va avea un copil. Pot sa va spun ca am dus aceasta munca de lamurire cu o buna prietena, aflata exact in situatia Dvs.. Acum e in 7 luni, naste in octombrie. Nici Domnul ei nu vroia copii, nici el nu s-a bucurat de veste. La vreo 3 luni dupa ce a aflat, timp in care a disparut el dupa ce disparuse prietena mea de langa el, a spus ca va veni sa recunoasca copilul. Poate nu va veni, dar si in aceasta situatie am convins-o pe prietena mea ca, daca va fi cazul, sa deschida o actiune impotriva lui pentru stabilirea paternitatii.
Pot sa va spun ca timp de cateva luni argumentele mele n-au avut efect in privinta deciziei ei de a nu-i spune Domnului despre copil. Repet, este exact in situatia Dvs. Stiti ce a determinat-o pana la urma sa vrea ca Domnul sa fie trecut ca tata in certificatul de nastere? Gandul ca intr-o zi ceva i s-ar putea intampla ei, iar copilul ar putea ajunge intr-un orfelinat. A fost gandul ei, nu sugestia mea. Rationamentul ei este corect, si va invit sa il aprofundati si Dvs: parintii prietenei mele sunt in varsta, are o singura sora maritata prin strainatate. Oricum ar fi, chiar si cea mai apropiata ruda din familie, nu are, cel putin in fata legii, atributiile unui parinte (fie el si un tata "de forma"). La un moment dat, in caz de nevoie, copilul Dvs. poate avea un sprijin in tatal trecut pe certificatul de nastere, chit ca acest spijin va fi acordat de buna voie si din suflet, sau prin forta legii.
Sa va dea Dzeu numai bine si sa va bucurati de copil.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
va multumesc mult pt sfat......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primaria refuza acordarea certificatului de nastere alexandrumaco alexandrumaco buna seara! problema este urmatoarea.....cumnatul meu locuieste impreuna cu prietena ei care in urma cu o luna a dat nastere unui copil...problema este ca ... (vezi toată discuția)
Tagaduirea paternitatii si recunosterea copilului si purtare de nume roxyy80 roxyy80 Multumesc pentru toate mesajele trimise.Am inregistrat fetita pe numele pe care inca il mai port pana la definitivarea divortului si asa ca la rubrica tata a ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil SuzyCat SuzyCat Am o mare problema.Cum se poate ca o femeie sa faca copil in timpul casatoriei cu un alt barbat si acesta sa trebuiasca trecut pe numele actualului sot.Eu sunt ... (vezi toată discuția)