avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuzul minorului (Art 913 CPC) si..tot cortegiul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuzul minorului (Art 913 CPC) si..tot cortegiul 910-914 cu 906

Ca parinti necustodieni, suntem in postura de a denunta acest set de articole ca neconstitutional, via Avocatul Poporului. AP si-a exprimat deja acordul de a propune ca neconstitutional acest articol
Doua lucruri clare, pe care ma oblig sa le transmit pana pe 1 mar 2016:
- nemultumirile atat a necustodienilor cat si a custodienilor
- propuneri de inlocuire in cazul in care calupul 910-914 va fi eliminat din CPC

Va rog sa plecati de la premiza ca exista o hotarare judecatoreasca definitiva/irevocabila, care statuteaza ca minorul va locui la custodian, respectiv necustodianul beneficiaza de legaturi personale, ca drept. Totodata va invit sa aproximati (stiintific sau cu frica de Dzeu), necesitatea tatalui biologic in viata copilului.

Se pot modifica CPC, 272 si HG 49/2011, eventual art 379 CP.
V-ati gandit la care va fi costul pentru tata, dupa ce copilul va creste si va intelege cuantumul sumei, raportat eventual la o pensie de mizerie platita intre timp de tata? Dar v-ati gandit la care va fi costul pentru tata, cand copilul, crescand, va avea amintiri? Amintiri depre cum ii spunea mama: sunt obosita, trebuie sa ne culcam ca maine ma trezesc devreme sa merg la munca, nu putem asta sau asta ca n-avem bani, sambata asta nu mergem ca lucrez, n-am bani sa mergem la mare (desi copilul mare isi va aminti ca mama muncea, nu statea degeaba) etc. Credeti ca niciodata pe lumea asta copilul nu va face legatura intre cand mama lui era rupta de munca , fie ca sa suplineasca pensia de mizerie platita de iubitorul tata, fie pentru a plati suma de care vorbiti? Cum credeti ca va "judeca" copilul sau chiar adultul anii de chin ai ma-sii? Daca va raspundeti cu "bine i-a facut", eu nu pot decat sa urez vise placute pana la trezire. Zic insaca de acea "instanta" sa va temeti, in raport de judecata careia amenda de care vorbiti dvs va parea o gluma! Toate la vremea lor!
Eu sunt convinsă că amenda din art. 913 va fi declarată neconstituţională la prima ocazie de executare silită a unei amenzi cu pornire de la art. 913. Nu ştiu ce vârstă are copilul din cauza cu amenda, ca să spună ceea ce susţineţi, dar eu personal am întrebat copilul meu de ce nu vrea să plece cu tata, fără mine, şi mi-a spus că tata ... e urât. I-am explicat că tatăl său nu e urât, că el seamănă cu tata şi e foarte frumos, că oamenii nu trebuie judecaţi după aspectul fizic, fiecare e cum l-a dat Dumnezeu , un om ce ni se pare urăt poate deveni foarte frumos după ce îl cunoaştem şi vedem că are suflet bun, etc. Aşa că nu m-aş mira să fi spus aşa ceva; când îi interzic televizorul şi calculatorul, devin cea mai rea şi cea mai urâtă mamă!
Pe lumea asta, există o lege naturală a compensaţiei, tot răul făcut unuia îl vei primi înapoi multiplicat.
Deci nu vă bucuraţi de succesul prietenului beneficiar de amendă :)
Eu nu ma bucur de niciun succes reprezentand bani in loc de copil.
TATICDEFATA a scris:

Stimata doamna, nimic nu mi-as dori mai tare decat ca statele europene sa introduca suprem peste orice alta dispozitie legala privitor la copil, legea raspunderii parentale totale, astfel incat, veniturile unui nenorocit (mama/tata) care-si abandoneaza sufleteste copilul si nu are vreo motivatie solida pentru neasumarea faptului ca este parinte (mama/tata) sa fie poprite corespunzator traumei unui copil semi-abandonat in supliment la pensia de intretinere si tot pana la majoratul copilului... Sper ca in teoretica comuna vointa de aici pentru anularea stupiditatii cercului vicios creat de 910-912, imi preluati punctul de vedere, dumneavoastra avand ceva cu amenda data mamei „nevinovate”, iar eu ceva cu „refuzul” minorului protejat strict inspre distrugerea relatiei cu unul dintre parinti. De asemenea, cred ca puteti tolera faptul ca nimeni nu va interveni cu forta intr-o chestiune de „refuz” al minorului daca nu se face dovada de catre autoritati ca acel refuz este unul indus... Este mai clar acum pentru a evita polemici inutile si a ne concentra sa propunem Avocatului Poporului sa faca ceva?


domnule TATICDEFATA ...si domnule shomo .. dar spune`ti`mi va rog ce ar trebui sa fac eu in cazul in care tatal copilului meu cu , care am trait in concubinaj si de la varsta de 4 luni ne`a parasit si nu l`a mai interesat de copil a aparut acum dupa 5 ani si jumatate sa spuna ca vrea sa`si vada copilul .. pana sa apara aceasta lege nu a dorit sa`l vada si nici sa`l ajute .. i`a dat pensie alimentara maxim 1 an .. 150 de lei pe luna ..pt ca asa i`a fixat instanta findca a spus ca nu lucreaza desi el muncea la negru si lua peste 1500 de lei pe luna ..eu intre timp m`am recasatorit iar copilul meu avea 1an si doua luni si ii spune tata actualului sot pt ca era si inca este prea mic ca sa`i explic situatia .. m`am gandit ca o sa`i spun ca actualul sot nu este tatal natural , dar sa mai creasca putin ca sa inteleaga ... eu nu stiu inca daca copilul o sa accepte sa il vada sau sa iasa cu el sau sa mearga la el in vizita unde nici macar nu are unde sa doarma ca sunt 7 pers in 2 camere... el mi`a spus la telefon ca abia asteapta sa incaseze amenzile de la mine ..findca e sigur ca , copilul nu o sa accepte sa aibe o relatie cu el daca nici macar nu il cunoaste .deci cine face legile astea tampite la ni in romania .. eu nu am nevoie de banii lui.. mi`am crescut si imi cresc singura copilul..dar nici nu mi se pare normal ca unul din parinti sa plateasca amenda de 100 de lei pe zi doar pt ca ,copilul refuza sa mearga sau sa vada celalalt .. adica mai mult de 5 ani nu l`a interesat de copil nici macar sa ii spuna un la multi ani de ziua lui.. si brusc cand a vazut ca ar avea de castigat niste bani de pe urma copilului i s`a facut dor de el adica instantele ar trebui sa tina cont de fiecare caz in parte ..si nu sa generalizeze..eu nu o sa invat niciodata copilul sa`si renege tatal..sa refuze sa il vada sau sa mearga la el..dar daca nu vrea ce pot sa`i fac.. ca pana la urma o sa vedem f multi copii cu probleme ..pt ca brusc parintii care pana acum au uitat ca au copii .. acum vor vrea sa`i vada ,.. numai ca sa castige niste bani
Doamnă, nu sunteţi singura, însă situaţia descrisă de dumneavoastră se va perpetua, fiindcă , din vorbă în vorbă, tot mai mulţi asemenea indivizi vor proceda la fel; ca atare, copiii vor fi trimişi de instanţe la evaluare psihologică judiciară - o nouă specializare a psihologilor români, şi la consiliere psihologică tot la acei specialişti.astfel, specialiştii vor avea de lucru, contra cost, evident; dacă refuzaţi să faceţi consilierea, după noile propuneri legislative, sunteţi infractoare şi răspundeţi penal.
Acum, sunt previziuni că legătura copiilor cu părinţii, chiar şi de acest tip-la 5 ani distanţă, vor fi supravegheate de Avocatul Copilului, o nouă instituţie pe cale de a fi înfiinţată, un fel de Barnevernet autohton.
Deci convingeţi copilul să plece cu tatăl biologic, dacă nu vreţi să fiţi infractoare sau să plătiţi amenzi!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2016
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Executarea silita a minorilor CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ma interesează sa aflu relatări de la executarea silita referitor la modul în care s-a comportat executorul,dacă a fost chemata politia, dacă părintele ... (vezi toată discuția)
Obligativitate program vizita pentru tata elisza elisza Buna ziua , situatia este urmatoarea : in hotararea judecatoreasca s-a stabilit custodia comuna si programul de vizita al tatalui doua weekend-uri pe luna . ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna custodie totala? kriss_kriss06 kriss_kriss06 buna ziua,as vrea sa stiu ce obligatiuni ii revin tatalui copilului prin acest divort cu custodie totala si cat poate face parte din viata copilului? (vezi toată discuția)