avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul refuza sa elibereze documente din dosarul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul refuza sa elibereze documente din dosarul salariatului

Ce se intampla cand dupa 30 de zile calendaristice de la cererea inregistrata angajatorul refuza sa elibereze documente certificate din dosarul salariatului? X-(

"Totodata, se instituie obligativitatea angajatorului ca, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul sa elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul de personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care sa cuprinda inscrierile referitoare la persoana angajatului si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de catre acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie/ profesie si in specialitate in termen de cel mult 15 zile calendaristice de la data inregistrarii solicitarii angajatului.

Documentele eliberate de catre angajator angajatului trebuie sa fie in regim de copie certificata conforma cu exemplarul aflat in dosar, cu data, semnatura si stampila angajatorului, certificare ce se impune a fi facuta de catre reprezentantul legal al angajatorului sau de catre persoana imputernicita de catre angajator pentru a acorda viza de conformitate cu originalul."
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:52, 7 Februarie 2016
Prima semnatura de pe nota de lichidare este cea a sefului structurii de unde pleci.
El semneaza si pentru certificarea faptului ca nu ai adus vreun prejudiciu locului de munca respectiv.

Problema pentru care solicit nota de lichidare este insa alta. Dupa procesul de la fond, angajatorul nu vrea sa faca reintegrarea pe ultimul meu loc de munca, cel care apare in nota de lichidare, desi acesta nu s-a desfintat. X-(
Nota de lichidare nu are cum sa va ajute la asa ceva.

Reintegrarea se face in functia detinuta prin c.i.m. si nu in baza a ceea ce este mentionat intr-o nota de lichidare.
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de munca pe perioada determinata prin expirarea acestuia kumotoharu kumotoharu Buna ziua. Mie mi-a expirat contractul de munca, iar superiorul meu ma obliga sa semnez niste acte - decizia de incetare si actul de incetare. Imi puteti spune ... (vezi toată discuția)
Documente din dosarul personal art. 8 si 9 hg 500_2011 cyan cyan Cum se interpreteaza art. 8 si 9 din HG 500/2011? ART. 8 (1) Angajatorul are obligatia de a întocmi un dosar personal pentru fiecare dintre salariati, de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.am avut un contract pe perioada determinata de 6 luni ... raluca_01 raluca_01 Buna ziua.Am avut un contract pe perioada determinata de 6 luni iar angajatorul nu vrea sa îmi elibereze la sfârșit decizia de încetare a contactului de ... (vezi toată discuția)