avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lipsa teren si casa intravilan din Titlul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lipsa teren si casa intravilan din Titlul de proprietate

Buna ziua,

In Titlul de proprietate din 1991, lipsesc casa si terenul din intravilan.
Cum pot corecta aceasta eroare in vederea vanzarii acestor bunuri?

Multe multumiri.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:32, 7 Februarie 2016
Daca ati formulat cerere in acest sens, la momentul respectiv si, din eroare acestea nu au fost cuprinse in titlul de proprietate, puteti solicita rectificarea acestui titlu.
Formulati o adresa oficiala Comisiei Locale care a emis titlul de proprietate si in functie de raspunsul acesteia va adresati instantei de judecata competente
Casa nu se trece in titlul de proprietate. Pentru casa se emite autorizatie de constructie sau, daca imobilul este construit anterior anului 2000, se intabuleaza in baza unui document emis de primarie care se numeste "certificat de atestare a edificarii constructiei".
Daca curtea nu a fost inscrisa in titlul de proprietate, exista doua variante: fie a fost facuta o eroare, care se repara prin corectarea respectivului titlu (de comisia locala, impreuna cu OCPI si comisia judeteana), fie nu s-a solicitat reconstituirea dreptului de proprietate pentru curte si atunci e mai greu. Care este situatia dvs?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in anulare/ modificarea/ constatarea nulitatii titlului de proprietate Minodora Sorian Minodora Sorian Buna ziua. S-a emis un titlu de proprietate in baza Legii 18/1991. Ulterior se constata de catre Comisia Locala de fond funciar ca una dintre parcelele ... (vezi toată discuția)
Actiune in anulare titlu de proprietate ContSters6135 ContSters6135 Am si eu o speta. De pe urma unui defunct au ramas 4 mostenitori, care au formulat cerere de reconstituire in termenul legal. Comisia judeteana a validat ... (vezi toată discuția)
Actiune rectificare titlu proprietate danutelu danutelu Detin un titlu de proprietate pentru un teren si in registru agricol figurez cu o suprafata mai mare decat in titlu. Pot formula o actiune pentru rectificare ... (vezi toată discuția)