avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ce urmeaza daca refuz un bo???urgent va rog
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ce urmeaza daca refuz un bo???urgent va rog

AM SI EU O PROBLEMA URGENTA!!!AM UN MAGAZIN DE HAINE SI MAMA A DAT BILETE IN ALB UNUI FURNIZOR IAR ACESTA A SCRIS TOATA SUMA RESTANTA PE ACESTE BILETE, DAR MARFA ESTE INCA IN MAGAZIN.I-AM ZIS K II DAU RETUR MARFA IN LOC DE BANI DAR NU VREA,MI-A COMPLETAT BILETELE PE TOATA SUMA SI MI-A TRIMIS SI COPIE LA ELE PE 3,4 AUGUST..DATA FACTURILOR ESTE DEPASITA DAR MARFA ESTE PE STOC.NU AM CU CE SA PLATESC BO CARE LE BAGA IN BANCA CE SE POATE INTAMPLA??DACA MA DA IN JUDECATA NU POT RETURNA MARFA IN LOCUL BANILOR??AM UITAT SA SPECIFIC CA FURNIZORUL ARE PROBLEME CU FINANTELE LA NEACHITAREA LA TIMP A PLATILOR IAR ACESTA A ZIS CA DIN CAUZA CLIENTILOR ,SI AM PRIMIT ACASA DE LA FINANTE DE LA ADJUD CA O SA IMI FACA PROPRIRE PE CONT DACA NU AJUNG LA O INTELEGERE CU FURNIZORUL SI NU FAC PLATA..CE CREDETI CA E DE FACUT??VA IMPLOR SA IMI DATI UN SFAT DACA VA PRICEPETI.MULTUMESC MULT
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 11:04, 4 August 2009
In primul rand este cumplit sa incerci sa citesti ce ai scris fiindca este obositor scrisul cu CAPS.
Refuzandu-ti-se biletele la ordin furnizorul poate sa faca somatie de plata si sa incerce executarea lor silita (poprire cont , etc). De ce nu discuti cu furnizorul pentru o reesalonare de plati?
:)
Si veti intra in incidente bancare pe BO....iar timp de 6 luni nu mai aveti voie sa utilizati astfel de instrumente de plata.
poti merge si la banca sa intrebi care sunt urmarile. asa am facut si eu. sunt intr-o situatie aproape similara numai ca eu am cecuri si deja am intrat in incidenta cu 2 firme. banca mi-a spus sa predau carnetul de cecuri si nu mai am voie un an sa eliberez cecuri iar firma isi poate recupera banii de la mine daca ii am daca nu va fi nevoit sa isi ia marfa. furnizorii nu prea vor sa isi ia marfa asa ca vor cauta sa obtina banii. nu stiu ce se va intampla pana la urma. deja am suspendat firma de la 1 aug. am incidenta, am contul blocat de stat pt un rest de plata iar de la cas am de recuperat bani pt 3 angajate in co medical. habar n-am ce o sa fie.... capul sus! mergem inainte! eu am facut ulcer, depresie, am cheltuit un ap si un microbuz pt magazin si culmea ironiei ar fi sa mai raspund si penal pt el ca chiar ca ma apuc de talharii macar sa stiu pt ce o fac!
Va multumesc pentru sfaturi.:(
In cazul in care BO sunt introduse la plata dupa data scadentei, Dvs. veti intra la incidente bancare minore.
Pana cand furnizorul Dvs. va obtine investirea BO cu titlu executoriu vor mai trece cel putin 2 luni, timp in care ati putea incerca un plan de reesalonare a datoriei, asa cum v-a indicat Dl. Mihai Grigore

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin in alb ! PaulBogdan PaulBogdan Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie : - sunt patronul unui magazin de imbracaminte/incaltaminte . Inainte de criza am luat de la o firma, pantofi ... (vezi toată discuția)
Executare datorie VILISOR VILISOR buna ziua am luat marfa de la o firma pe care am livrat-o unei alte firme, care mi-a dat anul trecut ,in luna iunie bilet la ordin care nu a avut ... (vezi toată discuția)
Incident de plata alexgut alexgut Va salut. In septembrie anul trecut un furnizor a bagat la plata un cec si din cont lipseau cateva sute de Ron.Am achitat apoi cu OP dar raul era deja ... (vezi toată discuția)