avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale incident de plata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

incident de plata

Va salut.
In septembrie anul trecut un furnizor a bagat la plata un cec si din cont lipseau cateva sute de Ron.Am achitat apoi cu OP dar raul era deja facut.Am predat la banca carnetul de cecuri si am inteles ca timp de un an nu voi mai promi altul.
Pe firma am o masina(din 2005) in leasing pt care am depus la firma de leasing 2 carnete de B.O.
Intrebarea mea este daca ei baga un OP in banca el mai este valabil mai ales ca s-au schimbat si formularele intre timp?
Iar in cazul in care intra un BO si nu sunt bani ce se intampla?
Apoi,daca ei baga un BO si nu sunt bani dar platesc apoi cu OP ei mai pot baga celelalte BO ramase la plata?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Ianuarie 2009
alexgut, utilizator
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 14:46, 17 Ianuarie 2009
In perioada de un an de la incidentul de plata inregistrat nu aveti voie sa platiti cu cecuri, putand sa faceti plata cu alte instrumente de plata bancare: BO sau OP. Deci nu sunt probleme daca firma de leasing va tramite spre decontare BO, acestea vor fi decontate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce urmeaza daca refuz un bo???urgent va rog gabrielabadea gabrielabadea AM SI EU O PROBLEMA URGENTA!!!AM UN MAGAZIN DE HAINE SI MAMA A DAT BILETE IN ALB UNUI FURNIZOR IAR ACESTA A SCRIS TOATA SUMA RESTANTA PE ACESTE BILETE, DAR ... (vezi toată discuția)
Incident de plata-inregistrat corect in cip? MARIANAV MARIANAV Va rog pe cei care ati trecut prin asta sau cunosteti legislatia sa ma indrumati daca am dreptate acuzand banca ca a publicat eronat pe CIP firma la care este ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin refuzate la plata - solicit ajutor urgent! Sioux-2 Sioux-2 Buna ziua. Am si eu o problema legate de B.O. In perioada 20.10.2008 - 03.11.2008 mi-au fost refuzate la plata de catre banca beneficiarului un numar de 4 ... (vezi toată discuția)