avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stagiu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stagiu

Buna seara!
Sunt angajat cu o vechime de 30 ani intr-o societate iar pe postul actual am o vechime de 10 ani.
Postul, conform COR cod 215101, este de studii superioare dar ocuparea lui se face cu derogare de studii, valabil pentru toti ocupantii.
In CCM este prevazut ca acest post poate fi ocupat de cei cu studii superioare numai dupa efectuarea stagiului.
Pe site-ul CENAFER este mentionat ca postul poate fi ocupat de cei cu:
- studii medii
- cu studii superioare numai dupa efectuarea stagiului
Eu am ocupat acest post cu studii medi si ulterior am absolvit facultatea in profil de specialitate, deci am facut completare de studii.
Intrebare: trebuie sa mai fac stagiu ca sa pot activa ca inginer in acest post tinand cont de faptul ca "stagiu" inseamna cunoasterea instalatiei si a locului de munca in care urmeaza sa-ti desfasori activitatea?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: sanda2s , utilizator 10:49, 16 Februarie 2016
Daca lucrari acolo pe acea instalatie nu e obligatoriu stagiu. Nu se impune
Art.31 C.mun.
...
(5) Pentru absolventii institutiilor de invatamant superior, primele 6 luni dupa debutul in profesie se considera perioada de stagiu. Fac exceptie acele profesii in care stagiatura este reglementata prin legi speciale. La sfarsitul perioadei de stagiu, angajatorul elibereaza obligatoriu o adeverinta, care este vizata de inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala de competenta acesta isi are sediul.
(6) Modalitatea de efectuare a stagiului prevazut la alin. (5) se reglementeaza prin lege speciala.

art. 16 din Legea 335/2013
(1) Contractul de stagiu se incheie odata cu incheierea contractului individual de munca, in conditiile prezentei legi.
(2) Durata contractului de stagiu este de 6 luni, cu exceptia situatiilor in care prin legi speciale este prevazuta o alta perioada de stagiu.
(3) Contractul de stagiu se incheie obligatoriu in forma scrisa, in limba romana. Obligatia de incheiere a contractului de stagiu in forma scrisa revine angajatorului.
Asa cum este mentionat "primele 6 luni dupa debut..."...eu lucrez de 10 ani pe aceasta functie care este mentionata in COR la Studii Sperioare"...trebuie sa mai fac sau nu stagiu?

In COR functia este incadrata la "Functii de executie" asa cum reiese din codul sus mentionat 215101, dar directorul meu a incadrat functia in CCM la "Personal muncitor calificat"...incalca legea prin aceasta modificare sau nu?
Multumesc!
Nu cred ca mai trebuie sa efectuati stagiu.
Directorul societatii are dreptul sa modifice incadrarea in CCM fata de incadrarea in COR?...incalca legea sau nu?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Grupa majora 1 din cor Alice_Georgiana Alice_Georgiana Buna seara. Ma intereseaza ce fel de studii sunt necesare pentru grupa majora 1 din COR. In Normele metodologice nu se specifica studiile, este trecuta o ... (vezi toată discuția)
Contract stagiu Daliborka Daliborka Buna ziua va rog ma puteti ajuta daca o persoana are contract de munca la o firma particulala fucntia de incadrare:registrator medical(part time 2 ore); este ... (vezi toată discuția)
Nivel studii Elena Elena Elena Elena In domeniul relatiilor de munca-salarizare, (inafara de economist) pentru ce functie trebuie obligatoriu studii sperioare economice? Adica, daca ocup aceasta ... (vezi toată discuția)