avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Ramburs neprimit de la curier
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Ramburs neprimit de la curier

Am trimis un colet cu ramburs in data de 05.01.2016 in Cluj, printr-o firma de curierat. Am primit confirmarea de la destinatar ca a primit coletul in data de 06.01.2016. Desi am trmis email si am sunat la firma de curierat pana azi nu am primit banii de ramburs.
Am apelat la protectia consumatorului, iar cei de acolo mi-au raspuns: "...utilizatorul care se considera prejudiciat prin prestarea necorespunzatoare a serviciului de catre furnizorul de servicii postale, se poate adresa acestuia cu o reclamatie prealabila, in termen de 6 luni, care se calculeaza de la data trimiterii postale".
Apelez la dvs. pentru ca nu am inteles exact ce trebuie sa fac. Sa trimit o hartie scrisa, cu confirmare de primire, catre firma de curierat, in care sa spun ca doresc rambursul pentru colet sau coletul inapoi (in cazul in care cei de la curierat spun ca nu a ajuns coletul)?
Multumesc




Ati verificat online statusul comenzii? Daca a fost livrata verificati telefonic termenul in care trebuie sa va ramburseze banii, nu cred ca este un motiv de ingrijorare ca au intarziat 2 zile.
N-au cum sa spuna ca nu a ajuns coletul, ziceti ca destinatarul l-a primit deci clar a platit si suma. Trimiteti-le o notificare asa cum ati zis, cu confirmare de primire. Dati toate datele expeditiei - nr. colet, nume destinatar si data primirii coletului, suma pe care trebuie sa v-o ramburseze si termenul in care doriti sa faca asta (max. o saptamana, as zice eu).

Presati-i si prin telefon.

@patrascu razvan
E mai mult de o luna, utilizatorul zice 05.01. - 06.01.
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2016
Ares-3, moderator
Am vazut acum, in cazul asta nu este in regula. Aveti posibilitatea sa ii actionati in instanta pentru recuperarea sumei de bani, ce raspuns ati primit de la firma de curierat, ce invoca?
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2016
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursul nu corespunde cu specificatiile Paolo_30 Paolo_30 Buna ziua, Va rog sa ma indrumati in urmatoarea chestiune: am facut o intelegere de schimb de telefoane cu un domn din alta localitate.Am purtat discutia pe ... (vezi toată discuția)
Continut colet schimbat- cargus nicoleta15 nicoleta15 Buna ziua! Am trimis la Iasi un colet cu un generator in valoare de 4000 lei cu plata ramburs. Deoarece acum doua luni am trimis tot la Iasi un pachet care mi ... (vezi toată discuția)
Posibila teapa facilitata de firma de curierat rapid cataNFS cataNFS Aveam de vanzare un samsung s5 , pe un site de vanzari , am fost contactat de un pretins cumparator , ne am inteles la pret , am trimit produsul cu verificare ... (vezi toată discuția)