avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retinere salar / salariat aflat in concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retinere salar / salariat aflat in concediu medical

Buna ziua,
Pentru un salariat aflat in concediu medical toata luna, se mai poate face retinere* dosar executare} din salar? multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:44, 8 Februarie 2016
Art.729 C.proc.civ.
..
(4) Ajutoarele pentru incapacitate temporară de muncă, compensaţia acordată salariaţilor în caz de desfacere a contractului individual de muncă pe baza oricăror dispoziţii legale, precum şi sumele cuvenite şomerilor, potrivit legii, nu pot fi urmărite decât pentru sume datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere şi despăgubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vătămări corporale, dacă legea nu dispune altfel.
...
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire naxi28 naxi28 am poprire pe salariu in cazul cand sant disponibilizat prin ordonanta si primesc o suma de bani drept compensatie este supusa si aceasta popririi? (vezi toată discuția)
Poprire concediu medical CALINAC CALINAC Buna ziua,as dori sa stiu daca sunt in concediul medical si am primit poprire la societate,firma poate sa imi popreasca 1/3 din venitul din concediul medical? (vezi toată discuția)
Poprire in perioada concediului medical petronela_gav petronela_gav Un angajat are poprire pe salariu. Pentru luna in care este in concediu medical, am voie [b]sa nu[/b] ii opresc poprirea. Se aplica art. 728, din Codul de ... (vezi toată discuția)