avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prima abatere Furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prima abatere Furt calificat

Buna ! Recent am facut o mare prostie.Ma aflam in cluj si am plecat spre polus cu gandul de a intra in Decathlon unde m-am indreptat direct spre rafturi am ales cateva produse de la haine pana la papuci in valoare totala de 470 de lei.Am mers in cabina de proba , am rupt etichetele si le-am bagat in geanta ...dupa care am incercat sa ies pe portile de securitate , dar nu am reusit caci a inceput sa sune alarma.Agentul de securitate m-a intors si a spus sa vedem ce a sunat.Am recunoscut ca am sustras produse din magazin , mi-a cerut buletinul si m-a dus intr-o camera dupa care a chemat politia.Politistii mi-au luat declaratie dupa care m-au dus la sectia de politie unde mi-au luat amprente si o sa imi vina citatie la domiciliul actual.Ce o sa se intample mai departe? Sunt speriata , mai ales ca sunt si studenta si e prima data cand fur..am recunoscut greseala.Bunurile furate au fost recuperate de catre angajatii magazinului.
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2016
DenisaBaias, utilizator
Cel mai recent răspuns: 2l0w4this , utilizator 16:16, 15 Iulie 2016
ramane fapta . Nu stiu daca tie ti-ar fi conveni sa-ti vina careva si sa-ti fure din magazin, chiar daca paguba a fost recuperata, tot ai face ceva in privinta asta, incat sa se invete minte data viitoare sa nu mai faca. Poate vor sa-ti dea o lectie. Eu unul nu sunt de acord cu furatul de nici o culoare, nu fur si nu vreau sa fiu furat si banuiesc ca majoritatea gandesc asa.. pana si tu.. dar nu sunt eu aici sa te judec. Imi pare rau de tine dar ti-ai facut-o cu mana ta si acum suporti consecintele si daca scapi din asta, data viitoare sper ca o sa te gandesti de 10 ori inainte sa o faci. Iti urez succes, sper sa scapi. :yes:
Sunt constienta de fapta mea...a fost un moment in care nu am actionat cum trebuie si chiar regret , acum o sa suport consecintele.Normal ca nu i-ar conveni nimanui sa fie furat , dar din moment ce faptasul a fost prins si anchetat , fiind la prima abatere si vazand cum stau lucrurile , in cazul meu ..pentru mine este o lectie de viata!
Buna din nou! Am o nelamurire ...am primit un apel telefonic abia prin luna iunie(fapta fiind savarsita in luna ianuarie) de la un agent de politie cu precizarea sa ma prezint in ziua urmatoare la sectia de politie unde am fost audiata.Mi s-a confirmat continuarea urmaririi penale si m-au intrebat daca nu vreau sa dau declaratie..si nu inteleg de ce deoarece mi s-a facut proces verbal in ziua in care am savarsit furtul.Eu fiind foarte stresata, agentul de politie mi-a spus ca o sa mi se emita o citatie in jur de o luna , doua si o sa ma anunte telefonic pentru a nu trimite acasa in posta.Acum problema e ca adresa la care urma sa fiu contactata nu mai e aceeasi , acolo sta doar proprietarul deocamdata si mi-e frica sa nu se fi emis si eu sa nu fiu anuntata telefonic. Am gasit pe internet dosarul meu si as dori sa stiu daca inseamna ceva asta:
[ link extern ]

Va rog sa raspundeti , multumesc frumos!!!
Din ce scrie acolo, s-a confirmat renuntarea la urmarirea penala. Nu stiu ce e cu celalalt termen.
Dar daca urmarirea penala a incetat , am dreptul de a consulta dosarul penal personal sau am nevoie de avocat? Trebuie sa fac o cerere ? Daca da , o pot face online sau cum anume?Multumesc..

Alte discuții în legătură

Furt din hipermarket Haz29 Haz29 Salutare Am si eu o intrebare. Am facut prostia de a incerca sa sustrag dintr-un magazin produse in valoare de 140 de lei si am fost prinsa la iesirea din ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin andradaaa andradaaa buna, lucrez la un magazin de cosmetice si un barbat a intrat si a furat mai multe produse (valoare totala de 700 lei) in timp ce eu ma ocupam de mai multi ... (vezi toată discuția)