avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare la drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare la drept de proprietate

Buna ziua,
Eu si sotia mea am dobandit prin vanzare-cumparare un teren,acum 12 ani;intre timp am construit pe acest teren o casa de vacanta.Datorita problemelor care au aparut in ultimul timp in legatura cu starea mea de sanatate,as dori sa cedez de buna voie, partea mea,fiului meu de 12 ani;vreau sa stiu care ar fi cea mai buna solutie.

Huminiuc V.
Cel mai recent răspuns: Purice Ovidiu , Avocat 17:26, 11 Iulie 2010
MInorul sub 14 ani poate incheia acte juridice de dispozitie prin reprezentantul sau legal,parinte,si cu autorizarea autoritatii tutelare conform D. 31/1954.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea permite ? redialboss redialboss buna seara as dorii sa stiu daca este legal si daca legea i-mi permite sa trec un apartament ... (vezi toată discuția)
Capacitatea de a incheia acte juridice Magna-Charta Magna-Charta Care este diferenta dintre incapacitatea de folosinta si incapacitatea de exercitiu? Un minor intre 14 si 18 ani are capacitate de exercitiu restransa,acesta ... (vezi toată discuția)
Transcriere proprietate adisornicusor adisornicusor Ce varsta trebuie sa aiba un minor ca sa poata fie transferat pe numele lui o proprietate ( imobil ),si daca se poate face treaba asta.Mentionez ca s-ar putea ... (vezi toată discuția)