avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Restituire de permis conducere de judecator
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Restituire de permis conducere de judecator

Am permisul confiscat de Politia Rutiera. Procuratura a clasat dosarul. conform art. 16 alin 1 lit c. Judecatorul de drepturi si libertati a spus in incheierea lui, ca o sa se pronunte, dar au trecut 7 zile peste cele 20 zile date de procuror in care eu si/sau Politia rutiera putea face recurs , la ordonanta de clasare data de procuror. Ce trebuie sa fac ? Sa scriu judecatorului ? Ce art. sa invoc ? Conform codului rutier numai judecatorul poate elibera permisul de la seful Politiei.
Nu inteleg cum sa aveti permisul confiscat, poate detaliati situatia de fapt sa imi fac o idee.
Buna ziua. Iata faptele : permis confiscat in octombrie 2014 pe art. 336 alin 1 CP. Am facut contestatie pt. durata fara temei a procesului, in faza de urmarile penala , care a fost refuzata de judecator in iunie 2015, judecatorul acceptând cererea procurorului , ca nu e un an de la începerea anchetei . La 6 luni distanta am facut o noua contestatie, am fost la proces , iar Procuratura a cerut clasarea dosarului din lipsa de probe. Eu cerusem in contestatie , ori sa ma judec, pe fond pe art. 336 alin. 1 CP, ori sa fie clasat dosarul de Procuratura, cu accordul judecatorului . In proces am spus ca sunt de accord cu clasarea facuta de procuratura.
La 20 de zile de la proces, in feb. 2016 judecatorul trimite încheierea cu motivarea ca se respinge contestatia mea ( a doua contestatie), dosarul fiind clasat ( clasare care nu mi-a fost trimisa de Procuratura in octombrie 2015 data emiterii/scrierii), pt. ca contestatia nu mai are obiect . judecatorul mai scrie citez : " ....judecatorul de drepturi si libertati urmeaza a respinge , ca ramasa fara obiect, contestatia privind durata procesului penal, formulata de inculpat in dosarul penal aflat la Procuratura". El mai scrie in motivare ca încheierea de comunicare penala este " fara cale de atac".
Eu am vazut hartia cu clasarea dosarului facuta de procuror, deabia in ziua procesului pe 7 ian. 2016. Hartia cu clasarea dosarului de procuror am primit-o abia pe 12 ian. 2016, deci dupa proces !. Cele 20 de zile date de procuror in ordonanta de clasare au expirat pe 01.02.2016, deci termenul in care eu sau Politia rutiera puteam ataca ordonanta procurorului . Totusi nu inteleg de ce nu am primit pana acum nimic de la judecator ?
Am inteles ca el a asteptat 20 de zile începând cu data de 12 feb. 2016( data primiri prin posta a clasarii de la procuror), ca eu sau Politia sa atacam ordonanta procurorului. Eu am spun judecatorului in sedinta publica ca sunt de accord cu clasarea , daca si Politia e de accord. Ce articol din CPP sa invoc daca scriu judecatorului, pt. al putea obliga sa se pronunte ? Fara decizie scrisa de judecator, Rutiera nu poate elibera permisul . Ce mai asteapta judecatorul ?

Nu inteleg ce treaba mai aveti cu judecatorul, aveti ordonanta de clasare, mergeti sa va luati permisul.
P.S. permisul nu era confiscat, era retinut pe perioada cercetarilor, in schimb vi s-a eliberat o dovada fara drept de circulatie.
Nu am incercat sa merg la Politia Rutiera sa-mi recuperez permisul. Stiu si eu ca a fost suspendat. Daca o sa-mi ceara sa vada decizia judecatorului si o sa-mi spuna sa-i arat unde scrie ca judecatorul da ordin sa-mi fie eliberat permisul ?
Cat despre dovada, nu au vrut sa-mi elibereze la momentul intamplarii evenimentului . Nu mi-au dat nici-o hartie oficiala asa cum prevede codul rutier, la momentul intamplarii evenimentului , dovada , instiintare sau proces verbal . Nimic.
Dealtfel am dat in judecata seful IPJ pe art. 297 alin. 1 CP. Urmeaza sa am proces la ICCJ la Bucuresti . El mi-a facut dosar penal pe art. 336 alin 1 CP ,si eu lui.

Procuratura a clasat dosarul, pt. ca am scris Procuraturi ca voi cere judecatorului inca un capat de acuzare la adresa sefului IPJ , pt. fals si uz de fals in înscrisuri oficiale sub semnatura privata , in sedinta publica, când voi fi judecat pe art. 336 alin. 1. CP, voi demonstra cum au fost falsificate procese verbale , buletine medico-legale , note de constatare , etc.
Abia atunci Procuratura a clasat dosarul. Credeti ca daca scriu Politiei sa-mi dea permisul , ori sa mi-l trimita la Bucuresti o sa ma refuze o sa-mi ceara sa-i arat unde scrie judecatorul ca seful IPJ sa-mi elibereze permisul ? Astia sunt militieni nu politisti. Ma gândesc ca daca nu am primit nimic pana acum prin posta , inseamna ca politia nu a atacat ordonta . De pe 1 feb . 2016 pana azi sunt 8 zile. Ar fi trebuit sa primesc ceva , daca Politia facea vreo contestatie la ordonanta procurorului.

Si ce a vrut sa spuna judecatorul in încheierea lui "........ judecatorul de drepturi si libertati umeaza a respinge ca ramasa fara obiect contestatia privind durata procesului penal .........." ? De ce nu a scris pur si simplu : se elibereaz/restitue permisul de conducere numitului X, dosarul fiind clasat ......?
Oameni care ma cunosc , nu toti , o parte dintre ei, mi-au spus ca dupa ce o sa-mi fie restituit permisul, o sa-mi fie luat fara motiv de agenti sefului IPJ, numai pt. ca am avut curajul sa-l dau in judecata. Am toate probele necesare , scrise de el si oameni lui, pt. a putea obtine o condamnare din partea unei instante de judecata ?
Eu la Politia rutiera la ei la judet nu merg , pt. ca o sa fiu linsat acolo. O sa scriu sa-mi trimita permisul la Buc. Credeti ca am vre-o sansa ?
Merge foarte greu site-ul Dvs. atunci când l-accesez. Deacea dureaza sa afisez un comentariu . Ce ma sfatuiti . eu am de-aface cu militieni , nu cu politisti . E mai rau ca pe timpul lui Ceausescu.
V-am spus, daca s-a dispus clasarea, mergeti sa va ridicati permisul, nu dispune judecatorul in legatura cu permisul dvs.

Alte discuții în legătură

Toate plângerile impotriva soluţiilor procurorului de neurmărire (art. 340 ncpp), pe rolul curtii de apel, sunt de la pca? aidu aidu Ma intereseaza sa solicit informatii de interes public Curtii de Apel. Si anume, cate plângeri impotriva soluţiilor procurorului de neurmărire (art. 340 ... (vezi toată discuția)
Recurs in casatie impotriva judecatorului de camera preliminara? aidu aidu Se poate exercita recurs in casatie impotriva solutiei de respingere a plangerii, art. 340 CPP? Ar fi 2 aspecte care nu-mi sunt evidente privind ... (vezi toată discuția)
plangere impotriva ordonantei procurorului general al parchetului de pe langa curtea de apel plecindubai plecindubai am depus o plangere impotriva ordonantei data de procurorul general al parchetului de pe langa curtea de apel plangerea am depus-o la curtea de apel sectia ... (vezi toată discuția)