Stiti cumva daca, in cadrul unei societati comerciale se poate infiinta/deschide/autoriza
un punct medical (nu cabinet medical, ci ceva mai putin dotat), sa zicem, de prim ajutor?
Am dori sa infiintam un astfel de loc care sa fie mai mult decat un birou, dar mai putin decat un cabinet medical,
si in legislatia specifica nu gasesc nimic clar.
Multumesc, acum investighez :)
----
update: am verificat link-urile, multumesc.
ceea ce ma intereseaza pe mine acum este usor paralel cu informatia oferita.
Astfel:
am deja un SC, cu activitate de productie. am si un medic de medicina muncii, contractual.
acesta isi desfasoara activitatea la sediul sau, si periodic, la sediul meu, intr-un birou.
as dori sa "extind" regimul acesitui birou, la un cabinet, pentru ca o parte mai mare din activitatile medicului sa se desfasoare la sediul meu. din pacate, nu indeplinesc toate conditiile pentru autorizare ca si cabinet medical.
Exista cumva o varianta mai simpla de functionare, gen punct de lucru medical, sa zicem, de prim ajutor?
Poate ati mai intalnit astfel de situatii?
legislatia in domeniul medical are prevederi vagi despre puncte private de prim ajutor.
la fel si legislatia muncii - acestea din urma sunt mai apropiate de ceea ce am eu nevoie.
din pacate, nu am gasit prevederi ale vreunei modalitati practice.
Nu doresc sa modific statutul meu sau al cabinetului medicului, si nici sa infiintez o noua entitate juridica, ci doar sa autorizez un punct medical, daca se poate.
p.s. medicul meu nu stie si nici nu este doritor sa se documenteze el.
Cred ac este posibil si legal, dar trebuie sa mai caut in ce baza se poate face.
Pot sa-ti spun doar ca eu am avut medic cu contract de munca la societate, avea sptiu aferent si dotat pt desf activitatii, spatiu care nu era autorizat ca si cabinet medical.
Dar eu cred ca poti discuta si cu medicul, este domeniul lui de specialitate ais ar trebui sa stie mai bine ca tine aceste lucruri, eu nu cred ca nu e datoria lui :)
Puteti organiza un punct de prim ajutor, pe care il semnalizati cu afisul corespunzator conf. HG 971/06, pe care il dotati conform ORDINUL Nr. 427 din 14 iunie 2002 pentru aprobarea componenţei trusei sanitare şi a baremului de materiale, ce intră în dotarea posturilor de prim ajutor fără cadre medicale
De acest punct de PA., se va ocupa cineva , care va sti sa foloseasca aceasta trusa, dar si sa acorde prim ajutor in caz de acc. electric, fracturi, taieri, striviri, arsuri, lesin, traumatisme craniene, cervicale, etc.
Medicul de med. muncii, presupun ca vine la firma in vederea recoltarii probelor pentru examenul periodic.
Dotati acest post cu un dus, pat, paturi, ptr. acordarea PA, si va asigur ca un control de la SSM va va felicita.