avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Organele de control care pot verifica o firma de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Organele de control care pot verifica o firma de software?

Buna ziua.
Recent am infiintat o firma care dezvolta software la comanda (cod CAEN 6201). Suntem 3 asociati(in acelasi timp si angajati) si nu avem experienta in administrarea unei firme din punct de vedere legal.

1.Care sunt organele de control care ne pot verifica si care sunt documentele pe care trebuie sa le prezentam. Daca sunt gasite diferite nereguli in timpul controlului, ne alegem cu amenzi sau cu suspendarea activitatii, sau putem primi un termen in care sa ne punem documentele in ordine?
Pentru contabilitate avem un contabil sef angajat , insa de exemplu pentru protectia muncii, sau pentru un eventual control al celor de la ITM nu stim la ce sa ne asteptam . Punctul de lucru trebuie dotat cu trusa de prim ajutor, extinctor pentru stingerea unui eventual incendiu , plan de evacuare in cazul unui incendiu etc.?

2.Firma a fost infiintata prin intermediul unui proiect POSDRU si de multe ori trebuie sa mergem in Bucuresti cu actele pentru diferite verificari.Ce se intampla daca in timpul unui control nu putem prezenta actele firmei?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: vladpre92 , utilizator 11:41, 12 August 2015
Inspectorii de munca pot veni in control la sediul firmelor pentru a verifica daca acestea respecta dispozitiile legale privind securitatea si sanatatea in munca. In cadrul unui astfel de control, inspectorii pot verifica foarte multe documente, unele avand caracter general, altele fiind relevante in domeniul SSM.

detalii: www.avocatnet.ro/content/art...

Documentele solicitate angajatorilor de către inspectorii de muncă în cadrul acţiunilor de control
www.avocatnet.ro/content/forum|displayTopicPage?topicID=499221
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medicina muncii smeagull smeagull Buna ziua, Stiti cumva daca, in cadrul unei societati comerciale se poate infiinta/deschide/autoriza un punct medical (nu cabinet medical, ci ceva mai ... (vezi toată discuția)
Protectia muncii si psi la firma fara angajati ercuta ercuta Am o firma de proiectare si nu am niciun angajat. Trebuie sa am extinctor si trusa de prim ajutor. Bugetul consolidat al statului se realizeaza in special din ... (vezi toată discuția)
Cabinet medic de familie uli1 uli1 Pentru functionarea legala din punct de vedere al Securitatii si Sanatatii in Munca /Aparare Impotriva Incendiilor de ce documente este necesar? Doar un ... (vezi toată discuția)